Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NEDELJNI PREGLED DOGAÐAJA


VESTI - ARHIVA 
   


4. januar 2017.

ZA INVESTICIJE I MALA PREDUZEĆA TRI MILIJARDE DINARA

Ministarstvo privrede uputilo je javni poziv mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama za dodelu bespovratne pomoći za širenja poslovanja, investicije u proizvodnju i unapređenje tehnoloških procesa, a za taj projekat planirano je tri milijarde dinara. 
Ova podrška se privrednicima pruža u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte koji predstavlja kombinaciju 20 odsto bespovratnih sredstava države i 80 procenata povoljnog kredita Fonda za razvoj, saopštilo je resorno ministarstvo.

Izvor: PKS


5. januar 2017.

LOKALNI AKCIONI PLAN ZAPOŠLJAVANJA GRADA BEOGRADA ZA 2017. GODINU

U izradi Lokalnog Akcionog plana zapošljavanja grada Beograda za 2017. godinu učestvovali su socijalni parteneri koji ostvaruju međusobnu saradnju u okviru Saveta za zapošljavanje grada Beograda osnovanog 26.09.2014. godine.
Ovaj dokument predstavlja objedinjen pregled ciljeva i prioriteta regionalne politike zapošljavanja koje je potrebno ostvariti kako bi se doprinelo punoj implemnetaciji strateškog cilja politike zapošljavanja na nacionalnom nivou i tekućim reformskim procesima od značaja i uticaja na oblast politike zapošljavanja kako na nivou Grada Beograda, tako i na nivou Republike Srbije.

9. januar 2017.

MINISTARSTVO POLjOPRIVREDE I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE RASPISALA JE   JAVNI POZIV ZA SERVISE IZ RASHLADNOG I KLIMATIZACIONOG SEKTORA

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine raspisuje javni poziv i poziva da se prijave svi servisi koji obavljaju delatnosti instalacije, održavanja ili servisiranja i provere ispuštanja rashladne i klimatizacione opreme i toplotnih pumpi koje sadrže ili se oslanjaju na supstance koje oštećuju ozonski omotač ili na fluorovane gasove sa efektom staklene bašte, delatnost sakupljanja supstanci koje oštećuju ozonski omotač ili fluorovanih gasova sa efektom staklene bašte iz rashladne i klimatizacione opreme i toplotnih pumpi i  isključivanje iz upotrebe takve opreme i sistema. Uslov za prijavljivanje je da servis imenuje jedno svoje stalno zaposleno lice za obuku servisnih tehničara, koje je državljanin Republike Srbije i ima stečeno osnovno stručno obrazovanje ili najmanje tri godine prakse iz oblasti koja odgovara vrsti delatnosti koju servis obavlja, kao i da najkasnije do 15. 01. 2017. dostavi popunjeni obrazac – Upitnik za servise (obrazac 1 ili obrazac 2 – u zavisnosti od vrste servisiranja rashladnih sistema ili klima uređaja), koji je sastavni deo ovog poziva i koji mora biti potpisan i overen od strane ovlašćenog pravnog lica ili preduzetnika.
Sve detaljne informacije u vezi javnog poziva možete naći na sajtu Ministarstava poljoprivrede i zaštite životne sredine.


12. januar 2017.

SINIŠA MALI: POKRENULI SMO PROJEKTE KOJI SU DECENIJAMA TAPKALI U MESTU

Beograd na vodi je pokrenuo mnoge stvari u gradu koje su decenijama tapkale u mestu. Osim što smo barake i udžerice iz tog dela grada zamenili kranovima i dizalicama, mi ćemo završiti i svu neophodnu infrastrukturu do granica projekta, što se nije realizovalo decenijama unazad, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali u intervjuu za „Diplomacy & Commerce”.

– Ako danas odete na gradilište, videćete nekoliko stotina radnika koji vredno rade i ubrzane radove na svim objektima iz prve faze. To je bio ogroman posao i mislim da smo najteži deo završili. Naravno da su i drugi potencijalni investitori osetili da je drugačiji investicioni ambijent u gradu, i da žele da ulažu. Njima su naša vrata širom otvorena, istakao je Mali.
Izvor: www.beograd.rs


24. januar 2017.

  IZVEŠTAJ O RADU SEKTORA INSPEKCIJE ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE ZA 2016. GODINU

Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, u skladu sa nadležnostima u vršenju inspekcijskog nadzora u sprovođenju propisa iz oblasti zaštite životne sredine, održivom korišćenju ribljeg fonda i zaštiti od jonizujućih zračenja sačinio je Izveštaj o radu za 2016. godinu.

Ostvareni rezulatati prikazani u Izveštaju o radu Sektora inspekcije za zaštitu životne sredine za 2016. godinu nedvosmisleno ukazuju da je osvojena još jedna stepenica na putu izgradnje efikasnog sistema sprovođenja mera zaštite životne sredine, jačanju svesti za očuvanje životne sredine, kao i implemetaciji pravnih tekovina EU.
Sve detaljne informacije možete naći na sajtu Ministarstava poljoprivrede i zaštite životne sredine.


24. januar 2017.

KONGRES PREDUZETNICA JUGOISTOČNE EVROPE U ZAGREBU

Glavni grad Hrvatske biće domaćin skupa koji će 8. marta 2017. okupiti oko 800 preduzetnica iz regiona. PKS je podržala organizaciju ovog najvećeg okupljanja poslovnih žena Jugoistočne Evrope i pozvala preduzetnice iz Srbije da učestvuju u radu kongresa. Cilj je regionalno povezivanje žena u biznisu i podrška jednom od najvažnijih pokretača ekonomskog razvoja.
Promocija i unapređenje ženskog preduzetništva jedna je od glavnih aktivnosti Privredne komore Srbije, rekla je  Branislava Simanić, sekretar Zajednice preduzetnika PKS na konferenciji za novinare povodom Kongresa preduzetnica Jugoistočne Evrope. Simanić je pozvala preduzetnice iz Srbije da učestvuju na ovom najvećem okupljanju poslovnih žena u Zagrebu, kako bi razmenile iskustvo u poslovanju sa koleginicama iz regiona, uspostavile poslovne kontakte i unapredile mrežu preduzetnica.


27. januar 2017.

ČADEŽ: PRIVREDA JE NAŠ POSLODAVAC

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije najavio je inicijativu komore da se u svetu priznaju domaći sertifikati i atesti. Komora je jača od svakog od nas pojedinačno i njena preporuka otvara vrata poslovanju, rekao je Božo Janković, vlasnik kompanije „Enterijer Janković“.
Marko Čadež predsednik Privredne komore Srbije, najavio je danas u Novom Sadu, gde je posetio kompaniju „Enterijer Janković“ da će se komora u saradnji sa nadležnim institucijama angažovati da srpski atesti i sertifikati budu priznati u Evropskoj uniji i drugim zemljama razvijene ekonomije, što će izvoznoj privredi pojednostaviti poslovanje i smanjiti troškove.