Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

VESIĆ: KINEZI GRADE GARAŽE U BEOGRADU, STUDENTSKI TRG POČINJE NA PROLEĆE

Stručni tim Grada Beograda ocenio je kao pozitivnu ponudu konzorcijuma društva „China Shandong International Economic & Technical Cooperation Co. Ltd.” i društva „China Transinfo Technology Co. Ltd.” za projektovanje, finansiranje, izgradnju, upravljanje, održavanje i prenos četiri podzemne garaže na teritoriji Beograda. Ocena je doneta nakon analize konkursne dokumentacije u postupku dodele koncesije. Na osnovu zaključaka finansijskih i pravnih savetnika Grada Beograda, ponuda je ocenjena kao „prihvatljiva, blagovremena, obavezujuća i važeća”, kako je i predviđeno Konkursnom dokumentacijom.

Ponuda će biti upućena Skupštini grada Beograda na razmatranje, a ako se odbornici saglase, potpisao bi se ugovor sa ponuđačem nakon čega bi i započela realizacija projekta.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da za izgradnju garaže na Studentskom trgu postoji građevinska dozvola i odobrenje za izgradnju. 

– To znači da bi izgradnja ove garaže sa oko 700 parking mesta mogla da počne s prvim prolećnim danima u martu. Izgradnja garaže znači da počinje i uređenje Studentskog trga prema projektu Borisa Podreke, kao i pretvaranje Vasine ulice u pešačku zonu i ulicu kulture. Projektuju se garaže u Fruškogorskoj na Kosančićevom vencu i na uglu Vlajkovićeve i Kosovske i trebalo bi da izgradnja ove dve garaže počne do kraja 2019. godine ili najkasnije s prolećem 2020. godine – rekao je Vesić.

On je dodao da projektovanje garaže na Trgu republike počinje čim se završi studija za metro, kojom će tačno biti utvrđena trasa metroa na ovoj lokaciji. „Parking servis” je dobio nalog da počne s projektovanjem garaža u Skerlićevoj ulici iza Narodne biblioteke i ispod Beogradskog dramskog pozorišta i te dve garaže gradiće samostalno, poručio je Vesić.