Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

KINEZI TRAŽE DOBAVLJAČE ZA RADOVE NA IZGRADNJI ŽELEZNICE

Predstavnici Privredne komore Srbije-Privredne komore Beograda razgovarali su danas sa delegacijom iz kineske provincije Hanan o zahtevima kineskih kompanija koje traže dobavljače u Srbiji za radove na izgradnji železnice.

Direktor PKS-Privredne komore Beograda, Aca Popović rekao je da je jedna od bitnih stvari uređenje železničkog transporta oko Beograda, ali i pravci ka Budimpešti i Južni koridor, dodajući da je važno da srpske i kineske kompanije uspostave partnerski odnos, kako se ne bi desilo da srpske kompanije budu podizvođači sa daleko nižim cenama.

On je naveo da je PKB odavno uspostavila intenzivnu saradnju sa raznim kineskim provincijama, posebno s komorama u tim provincijama i to u okviru incijative "jedan pojas, jedan put".

"Ozbiljno radimo na okupljanju naših kompanija koje mogu da budu dobri izvoznici određenih proizvoda. Mnogo je poslova na kojima sarađuju kineski i naši privrednici, oni jako poštuju šta im kaže njihova privredna komora i država, a na nama je da iskoristimo dobre političke i bilateralne odnose u interesu naših privrednika", naveo je Popović.

Potpredsednik Kineskog saveta za promociju međunarodne trgovine provincije Hanan Hu Ćang rekao je da je taj savet najveća organizacija koja se bavi predstavljanjem robe na inostranom tržištu za taj deo Kine, te poručio da se nada da će ubuduće imati lepu saradnju sa PKS i da će danas potpisati ugovor o saradnji koji će produbiti odnos sa kompanijama iz Srbije.

"Nadam se da će se saradnja sa Srbijom i dalje razvijati kako u razmeni informacija, tako i u organizovanju zajedničkih sajmova i izložbi", rekao je Hu Ćang.