Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


17. decembar 2018.

ODRŽANA PREZENTACIJA NAJVEĆE SVETSKE LUKE NINGBO

 

Zahvalјujući Vladi Grada Ningboa, Republika Srbija poseduje izložbeni pavilјon od oko 800 m2, gde je tokom cele godine moguća promocija proizvoda srpske privrede pod izuzetno povolјnim uslovima.
Danas je u PKS-Privrednoj komori Beograda održana prezentacija najveće svetske luke Ningbo (NR Kina, Provincija Džeđang) i sajma potrošačke robe koji se svake godine održava početkom juna meseca.
Ningbo je grad koji je Republika Kina predodredila za projekat "16+1" i u njemu funkcionišu paviljoni svih 16 zemalja centralne i istočne Evrope, ali i nacionalni, privredni  paviljoni, u kojima su kompanije koje se bave pretežno uvozom robe iz svih delova sveta. Srbija ima poseban sistem podsticaja, subvencija za uvoz naše robe u Kinu i plus svake godine postoji dodavanje novih podsticajnih mera kineske vlade prema našem regionu.
Poslovne mogućnosti koje su na raspolaganju srpskim privrednicima su velike, a moderno opremleni paviljoni pružaju logistiku u svim segmentima poslovanja, od prezentacije proizvoda do pronalaženja potencijalnog poslovnog partnera.
PKS-Privredna komora Beograda planira da sledeće godine organizuje zajednički nastup srpske privrede na Sajmu u Ningbou.
Za dodatne informacije možete se obratiti Jeleni Marković, tel. (+381 11) 3629 116, 063 241 982, e-mail: jelena.markovic@pks.rs