Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

27. februar 2019.

RADIONICA EBRD "PREVARE U FAKTORINGU"

U  okviru Programa razvoja savetodavnih usluga u oblasti faktoringa u Srbiji, koji sprovodi Evropska banka za obnovu i razvoj, uz podršku Vlade Luksemburga, u PKS-Privrednj komori Beograda, održana je treća po redu, radionica namenjenu bankama i faktoring kompanijama, članovima Sekcije za razvoj faktoringa, na temu:  „Prevare u faktoringu“.

Predavanja je realizovao gospodin Peter Brinslei, konsultant EBRD-a i direktor kompanije Point Forvard Ltd, ekspert sa više od 25 godina međunarodnog iskustva  u pružanju konsultantskih usluga i obuka u oblasti finansiranja potraživanja, faktoringa i finansiranja lanca snabdevanja. Predsedavao je Odborom za edukaciju IFG i ovlašćeni je predavač FCI. Realizovao je brojne radionice za faktoring u Centralnoj i Istočnoj Evropi, Africi i Aziji.

U interaktivnom  radu,  kroz prezentacije, stvarne studije slučaja i grupne vežbe, učesnici su se  upoznali  sa najnovijim trendovima u faktoringu i drugim oblicima finansiranja potraživanja. Posebno interesovanje izazvalo je poglavlje o prevarama  u oblasti faktoringa i radnjama koje treba  preduzeti u cilju njihovog minimiziranja.