Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

DODELJENE GODIŠNJE NAGRADE PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA


Svečana dodela Godišnjih nagrada Privredne komore Beograda za najbolje doktorske disertacije, magistarske teze, master radove, diplomske radove, pronalaske, dizajnerska rešenja i tehnička unapređenja za 2009. godinu, održana je 03. marta 2010. godine u Ateljeu 212. Obraćajući se prisutnim zvanicama, dr Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda, istakao je da poverenjem, podrškom i ulaganjem u naučnu misao, istraživanje i pronalazaštvo, Privredna komora Beograda želi da ohrabri  prave vrednosti, ocenivši da su znanje, univerziteti i instituti na kojima se ono stiče, jedini pravi oslonac budućeg razvoja Srbije. Predsednik Janković je ukazao da se razvoj Srbije, a samim tim i Beograda, upravo mora bazirati na nauci i primeni novih tehnologija, jer oni su osnovni pokretači sveukupnog i kvalitetnog napretka društva.

Predsednici oba žirija, prof. dr Dragan Đuričin i prof. dr Zoran Radojević su, u svom obraćanju zvanicama, istakli da unapređivanje znanja, razvoj i očuvanje talenta treba da budu mnogo više vrednovani u našem društvu, a put za to je upravo podrška nauci i ulaganje u nju, jer ona je taj zamajac koji  društvo vuče napred, u prosperitet i boljitak.

Ovogodišnja svečana dodela nagrada Privredne komore Beograda održana je u znaku godine biodiverziteta. Generalna skupština UN proglasila je 2010.- Međunarodnom godinom biodiverziteta, apelujući na sve zemlje članice da značajno smanje stepen narušavanja biodiverziteta, kako bi se očuvala biološka raznovrsnost planete i egzistencija živih bića na njoj.

U ime nagrađenih, prisutnim zvanicama obratili su se dr Marija Marun i prof. dr Milorad Milovančević. Oni su posebno istakli visok stepen društvene odgovornosti Privredne komore Beograda, ukazujući na njenu višedecenijsku podršku nauci i pronalazaštvu, čak i u najtežim vremenima ekonomske krize.