Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

DODELJENE GODIŠNJE NAGRADE PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA
"BEOGRADSKI
POBEDNIK"
ZA 2015.

Na svečanosti u Starom dvoru uručene su tradicionalne godišnje nagrade Privredne komore Beograda "Beogradski pobednik" i "Plaketa" za natprosečne rezultate u privređivanju, razvoju i doprinosu uspešnosti beogradske i srpske privrede u 2015. godini.
Nagrada "Beogradski pobednik", koja se dodeljuje od 1985. godine, postala je statusni simbol u poslovnom svetu. Za trideset godina, ovaj poseban dokaz uspešnog poslovanja, "Beogradski pobednik" i "Plaketa" ponelo je 191 privredno društvo i oko 60 preduzetnika, pojedinaca i institucija.
Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić je pozdravio prisutne i zahvalio svima koji su pomogli da se manifestacija dodele nagrada organizuje. On je istakao da je poslovna delatnost Privredne komore Beograda da, u okviru komorskog sistema Srbije, štiti privredu i zalaže se za to da ambijent u kome rade i privređuju bude što povoljniji. "Mi smo u protekilih godinu dana primenili nekoliko inovacija u poslovnim aktivnostima, pre svega u oblasti razvoja preduzetništva, edukacije, optimizacije koja je, pre svega, imala za cilj da radimo efikasnije, racionalnije i funkcionalnije", naglasio je Miletić.
Potpredsednica Vlade, Zorana Mihajlović na svečanosti je poručila da gubitnici retko mogu da pobede, a pobednici nikada ne odustaju. "Ono što je večeras "Beogradski pobednik" to je sigurno i politika naše Vlade, politika koja pokazuje da u prethodne dve godine raste izvoz, društveni proizvod, poboljšava se privredni ambijent, raste sve ono što smo proklamovali kao ciljeve naše ekonomske politike", istakla je Mihajlović.
Prisutnima se obratio i predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, koji je rekao da mu je drago što Privredna komora Beograda zaista posvećuje pažnju ne samo privredi Beograda, već i onima kojima je pomoć možda i najviše potrebna a to su preduzetnici.
Obraćajući se na svečanom skupu, Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda čestitao je dobitnicima nagrada na izuzetnom uspehu. "Mi, kao lokalna samouprava predstavljamo servis građana. Ali razumemo potrebu da grad Beograd, kao glavni grad, bude i servis privrede. I nadam se da u tome uspevamo. To ne možemo bez Privredne komore Beograda."

Godišnje nagrade "BEOGRADSKI POBEDNIK"  Privredne komore Beograda za ostvarene rezultate u privređivanju u 2015. godini, dodeljene su sledećim privrednim subjektima:

  1. PharmaSwiss d.o.o.
  2. CHEMICAL AGROSAVA  d.o.o.
  3. A&P d.o.o.
  4. LAGUNA d.o.o.
  5. ASW INŽENjERING d.o.o.
  6. GAJ – INŽENjERING i  OPREMANjE d.o.o.

Godišnja nagrada Privredne komore Beograda  "Plaketa",  za  jubilej, doprinos i  unapređenje poslovanja delatnosti kojoj pripadaju, dodeljena je:

    1. Institut za kukuruz "ZEMUN POLJE"  
    2. Banka POŠTANSKA ŠTEDIONICA AD
    3. DESTILERIJA ZARIĆ d.o.o.

Posebna nagrada Privredne komore Beograda  "Plaketa",  za  doprinos i unapređenje   privrednog ambijenta i  uspešno ostvarenu saradnju sa komorskim sistemom Srbije, dodeljena je

        Poslovnom udruženju ELEKTROMAŠINOGRADNJA

Posebna nagrada "Beogradski pobednik" Privredne komore Beograda za izuzetan doprinos i ostvarene rezultate u razvoju, zaštiti i unapređenju životne sredine dodeljena je

      Javnom preduzeću za gazdovanje šumama  "SRBIJAŠUME" Beograd
 

Deraljnije o nagrađenima

PharmaSwiss d.o.o.


Kompanija PharmaSwiss postoji već 16 godina, a od 2011. godine posluje kao deo kanadske korporacije Valeant, jedne od najbrže rastućih generičkih kompanija na svetskom farmeceutskom tržištu.
Širok portfolio čini niz farmaceutskih proizvoda koji danas pružaju terapiju i preventivu za najvažnije zdravstvene segmente, kao i veliki broj suplemenata koji su apsolutni zahtev savremenog potrošača. Svojim lekovima pokriva sve važne terapijske oblasti. Postali su prepoznatljivi kako po brendu kompanije tako i po mnogim proizvodima kao što su Cardiopirin, Monopril, Diclofenac Duo, Rapidol i mnogi drugi.
Inovativnost u proizvodnji i sigurnost u kvalitet su ključni za razvoj i poslovanje kompanije PharmaSwiss.
U maju 2013. godine izgrađena je fabrika za proizvodnju lekova u Beogradu, koja je jedna od najsavremenijih u Evropi. Fabrika veličine 13.000 m2 opremljena je najsavremenijim mašinama nemačke proizvodnje, ispunjava sve standarde dobre proizvođačke prakse i zahvaljujući tome poseduje GMP sertifikat Evropske Unije. Komapnija godišnje proizvede preko 12 miliona pakovanja po najvišim standardima kvaliteta, a ukupni projektovani kapaciteti iznose 16 miliona gotovih pakovanja.
Od novembra prošle godine proizvodnja leka Diclofenac Duo za sve zemlje Centralne i Istočne Evrope, (osim Poljske), iz Nemačke je prebačena u Srbiju.
Kompanija PharmaSwiss danas zapošljava 300 ljudi i ponosna je na svakog od njih.


CHEMICAL AGROSAVA d.o.o.

Chemical Agrosava je osnovana 1990. godine i specijalizovana je kompanija za proizvodnju i promet sredstava za zaštitu bilja, folijarnih hraniva i semena AS Hibrida kukuruza.  U okviru sistema je i proizvodnja plastične ambalaže, štamparija i jedan od najvećih distributivnih  centara u Srbiji.
Sedište firme je na Novom Beogradu, a proizvodni pogoni su u Šimanovcima. Proizvodi Agrosave izvoze se ne samo u evropske zemlje već i u Rusiju, Azerbejdžan, Maroko, Alžir, i Iran.

A&P d.o.o.

A&P d.o.o. je kompanija koja se bavi proizvodnjom osvežavajućih pića i ovlašćena je punionica PEPSI proizvoda za Srbiju i Crnu Goru, sa sedištem u Dobanovcima. Kompanija je osnovana 1998. godine kupovinom Navipovog pogona Vinea. U vlasništvu je kompanije sa Kipra, koja u svom sastavu ima još dve ovlašćene punionice na Kipru i u Libiji. Poseduje ekskluzivni Ugovor o punjenju i prodaji  PEPSI proizvoda sa kompanijom PepsiCo International. Od njih dobijaju bazne sirovine i tehničku dokumentaciju i zajednički ulažu u marketing i investicije.
Proizvodnja se odvija na četiri  proizvodne linije, a program čini 12 različitih ukusa u četiri vrste ambalaže i 6 različitih pakovanja. Obezbeđuju zdrav rast poslujući u okruženju gde zaposleni, partneri, potrošači i zajednica prepoznaju njihov kvalitet i vrednosti. Posvećeni su cilju da postanu jedna od najpriznatijih kompanija u regionu.

Preduzeće za izdavačku delatnost Laguna d.o.o.

Izdavačka kuća Laguna je osnovana u aprilu 1998. godine. Osamnaest godina kasnije – Laguna je najveći izdavač u regionu. Do ovog trenutka Laguna je objavila više od 3000 naslova. Svaki četvrti naslov ovenčan je nekom književnom nagradom.
Izdanja Lagune se mogu pronaći u brojnim knjižarama, kao i u 48 čitalačkih klubova koje je ova izdavačka kuća otvorila u 26 gradova u Srbiji.  U 2016. godini Laguna je izabrana za jednog od tri najbolja izdavača na svetu na Londonskom sajmu knjiga, što je najveće priznanje koje je jedan srpski izdavač ikada dobio.

 ASW Inženjering d.o.o.

ASW Inženjering d.o.o. je vodeća softver kuća na tržištu Srbije sa osnovnom delatnošću razvoja i isporuke sofisticiranih softverskih rešenja. Od svog osnivanja 1990. godine ASW Inženjering se angažuje na relizaciji složenih projekata u oblasti informacionih tehnologija koje ga preporučuju kao pouzdanog partnera ne samo u Srbiji, već i na tržištima u celom regionu. Kompanija zapošljava tim od 60 visokoobrazovanih softverskih eksperata koji su godinama sticali iskustvo u IT industriji. Upotreba savremene tehnologije, profesionalizam i posvećenost klijentima, omogućavaju  im da odgovore na sve potrebe tržišta, isporučučujući rešenja primerena različitim potrebama privrednog i javnog sektora.

 

 GAJ-Inženjering i opremanje d.o.o.

Privredno društvo “GAJ-Inženjering i opremanje” d.o.o. Zemun skoro 70 godinau spešno se bavi proizvodnjom nameštaja i opremanjem enterijera. U sadašnjem obliku firma posluje već 25 godina, a tokom svog dugogodišnjeg poslovanja opremili su veliki broj javnih objekta, hotela, poslovnih i smeštajnih objekata i banaka kako u zemlji, tako i u inostranstvu.
Raspolažu najnovijom tehničko-tehnološkom opremom i poslovnim prostorom, kao  i  kvalifikovanim kadrovima sa bogatim radnim iskustvom, što omogućava  uspešnu realizaciju svih zahteva kupaca. Društvo zapošljava 70 radnika i za svoj rad primili su značajan broj domaćih i inostranih priznanja.

Godišnja nagrada Privredne komore Beograda  "Plaketa",  za  jubilej, doprinos i  unapređenje poslovanja delatnosti kojoj pripadaju

 Institut za kukuruz "Zemun polje" 

Renomirana naučno istraživačka ustanova Institut za kukuruz Zemun Polje obeležava sedamdeset godina postojanja. Njihova osnovna delatnost vezana je za kukuruz, poljoprivrednu kulturu broj jedan u Srbiji, po setvenim površinama i proizvodnji. Strateški, Institut je usmeren na razvoj ZP hibrida kukuruza, sorti soje i strnih žita, visokog genetičkog potencijala rodnosti i kvaliteta, za različite uslove gajenja, potrebe i namene.
Višegodišnji proces stvaranja hibrida kukuruza započinje na oglednim dobrima u Zemun Polju, Krnješevcima i Planinici, gde se hibridi kukuruza više godina testiraju. Za dohodak Instituta najvažnija aktivnost je organizacija proizvodnje i komercijalizacija svih kategorija semena. Sušenje, dorada i pakovanje   semena obavlja se u deset doradnih centara u Srbiji, a najveće količine dorađuju se u sopstvenom centru, kapaciteta do 5.000 tona godišnje.
Marketinške i komercijalne aktivnosti Instituta razvijaju se i prilagođavaju zahtevima i potrebama krajnjih korisnika. Uz permanentno usavršavanje kadrova ova ugledna nučnoistraživačka ustanova u kontinuitetu prati svetske trendove i tržišne zahteve. 

 Banka Poštanska štedionica AD

U  jubilarnoj 95. godini poslovanja, dugovečnost i tradicija Banke Poštanska štedionice, a.d. Beograd, je neprocenjiva vrednost koja je čini posebnom i potpuno jedinstvenom finansijskom institucijom i prepoznatljivim brendom.
Progresivna ekspanzija poslovne mreže je strateško opredeljenje i proces koji se  uveliko odvija u Poštanskoj štedionici. Mrežu Banke Poštanska štedionica u ovom trenutku  čini  112 ekspozitura i 4 samostalna šaltera, sa tendencijom daljeg širenja. Kombinacija tradicionalnih vrednosti i modernih trendova, rezultirala je učvršćivanjem banke kao lidera u poslovanju sa stanovništvom jer je svaki drugi građanin Srbije njihov klijent.

Destilerija Zarić d.o.o.

Destilerija Zarić Kosjerić nastala je  na proverenoj srpskoj  tradiciji, a velika finansijska ulaganja, posvećenost i želja da se na najbolji način spoje vrhunska tehnologija, nauka i iskustvo omogućili su im da postanu  jedna od najsavremenijih i najvećih destilerija rakije u jugoistočnoj Evropi. Izuzetno lepo pakovane, vrhunskog kvaliteta, stare i proverene recepture rakije Destilerije Zarić, vraćaju san o srpskom brendu i daju pravo značenje reči „rakija“, koju ume da izgovori i prepozna većina stanovništva na planeti. Rakije Destilerije Zarić našle su svoje mesto u mnogim prodajnim objektima širom Evrope, Amerike i Australije. Proizvode se od različitog voća, a u okviru proizvodnog lanca angažovan je  veći broj porodičnih domaćinstava iz tog kraja, koje se bave uzgojem voća. Prepoznatljiv brend  Premijum rakija dobitnik je najprestižnijih svetskih priznanja i nagrada za kvalitet.

Posebna nagrada  "Beogradski pobednik" Privredne komore Beograda za izuzetan doprinos i ostvarene rezultate u razvoju, zaštiti i unapređenju životne sredine

Javno preduzeće za gazdovanje šumama "Srbijašume" Beograd

Javno preduzeće za gazdovanje šumama Srbijašume je vodeće preduzeće u upravljanju šumama, lovištima i zaštićenim područjima.Preko 90 odsto šumskog fonda Republike Srbije, što iznosi oko devetsto hiljada hektara državnih šuma i šumskog zemljišta dato je na upravljanje ovom preduzeću. Pored toga u okviru ovog javnog preduzeća obavljaju se i stručni poslovi u šumama sopstvenika na  preko milion hektara i upravljanje  sa preko sto zaštićenih područja među kojima su  između ostalih i Golija i Stara planina.   Poslovni zadaci preduzeća su složeni i proističu iz činjenice da su šume uslovno  obnovljiv prirodni resurs i njima se mora  gazdovati uz uvažavanje principa održivog korišćenja.Ove činjenice daju preduzeću veliku odgovornost i obavezu da bude  dobar domaćin srpskim šumama, da svoje poslovanje usmerava ka  potrebama društva i zahtevima vremena u kome živimo; razvoju, zaštiti i unapređenju životne sredine.
Javno preduzeće Srbijašume potvrdu za kvalitetno održivo gazdovanje šumama i očuvanje životne sredine, je dobilo kroz međunarodni Ef-Es-Ce (FSC) sertifikat.
JP Srbijašume je u protekloj 2015. godini postiglo najveći obim proizvodnje od svog osnivanja.
Ostvaren je ukupan prihod od 55,5 miliona evra i rashod u iznosu od 51,4 miliona evra. U poređenju sa 2014. godinom, ukupan prihod je veći za 4,9 miliona  evra, dok su rashodi povećani za samo 1,24 miliona evra. Ovakvom poslovnom politikom ostvarena je dobit od 4,1 miliona evra i utvrđen put ka izgradnji  moderne, tržišno orijentisane i profitabilne kompanije.

 

Posebna nagrada Privredne komore Beograda  "Plaketa",  za  doprinos i unapređenje   privrednog ambijenta i  uspešno ostvarenu saradnju sa komorskim sistemom Srbije

Poslovno udruženje Elektromašinogradnja

Poslovno udruženje Elektromašinogradnja okuplja najuglednije srpske kompanije i naučne institute sa ciljem da uspešno konkurišu u najzahtevnijim kapitalnim  projektima na domaćem i svetskom tržištu u domenu proizvodnje energije i srodnim industrijskim granama. Udruženje ima  deset članica, od kojih se polovina bavi projektovanjem, konsaltingom, inženjeringom i izgradnjom a ostale proizvodnjom opreme, istraživanjem i razvojem. To su: Energoprojekt Entel i Energoprojekt Oprema, Rudnap Grup Minel Kotlogradnja, Termoelektro Enel, i Feromot inženjering, zatim Rudnap Grup, ATB Sever i Goša Fom a.d., kao i Institut Mihajlo Pupin-Automatika i upravljanje i Institut za nuklearne nauke Vinča.
Poslovno udruženje Elektromašinogradnja ima preko 8.500 zaposlenih od kojih su trećina magistri i doktori nauka,  prosečan obrt oko 400 miliona evra  i ugovorene poslove u Srbiji i inostranstvu  čija ukupna vrednost premašuje pet milijardi evra. Samo u  poslednjih nekoliko godina udruženje je realizovalo projekte revitalizacije i modernizacije termoenergetskih postrojenja u Srbiji u vrednosti od preko 130 miliona evra. Članice poseduju sve potrebne ateste, sertifikate, akreditacije i potvrde u okviru svojih delatnosti i raspolažu sa preko 140 inženjerskih licenci različitih profila. Dok su pre udruživanja  pojedinačno bile  angažovane samo kao podizvođači, kao članice   Elektromantaže postale su ravnopravan partner velikim svetskim kompanijama  i uzor drugim srpskim preduzećima.

Poslovno udruženje Elektromašinogradnja okuplja najuglednije srpske kompanije i naučne institute sa ciljem da uspešno konkurišu u najzahtevnijim kapitalnim  projektima na domaćem i svetskom tržištu u domenu proizvodnje energije i srodnim industrijskim granama. Udruženje ima  deset članica, od kojih se polovina bavi projektovanjem, konsaltingom, inženjeringom i izgradnjom a ostale proizvodnjom opreme, istraživanjem i razvojem. To su: Energoprojekt Entel i Energoprojekt Oprema, Rudnap Grup Minel Kotlogradnja, Termoelektro Enel, i Feromot inženjering, zatim Rudnap Grup, ATB Sever i Goša Fom a.d., kao i Institut Mihajlo Pupin-Automatika i upravljanje i Institut za nuklearne nauke Vinča.