Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

GODIŠNJA NAGRADA 
PRIVREDNE KOMORE SRBIJE-PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA

"BEOGRADSKI POBEDNIK"
ZA 2016.

Na svečanosti u Starom dvoru, 6. decembra 2017. uručene su tradicionalne godišnje nagrade Privredne komore Srbije-Privredne komore Beograda "Beogradski pobednik" za natprosečne rezultate u privređivanju, razvoju i doprinosu uspešnosti beogradske i srpske privrede u 2016. godini.
Nagrada "Beogradski pobednik", koja se dodeljuje od 1985. godine, postala je statusni simbol u poslovnom svetu. Za više od trideset godina, ovaj poseban dokaz uspešnog poslovanja, "Beogradski pobednik", ponelo je oko 200 privrednih društava i 70 preduzetnika, pojedinaca i institucija.

Potpredsednik Privredne komore Srbije, Milovan Kocić, istakao je na svečanosti u Skupštini grada da su kompanije koje su dobile Nagradu, ponos ne samo Beograda već i cele zajednice .
"Dobitnici nagrade su ponos ne samo Beograda već i ponos cele naše zajednice, oni su nosioci razvoja i Beograda ali i cele srpske privrede", istakao je Kocić.
Vršilac dužnosti direktora PKS-Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić je podsetio da ova poslovna zajednica okuplja preko 120.000 privrednih subjekata.
"Cilj dodele ovih nagrada nije samo da oni koji su to zaslužili dobiju nagrade, već pre svega da pokažemo javnosti da promovišemo rad i znanje i rezultate koji su primećeni i koji treba da posluže kao ugled svima", rekao je Miletić.
Zamenik gradonačelnika Beograda, Andreja Mladenović je istakao važnost saradnje privrede i države.
"Razvoj privrednog ambijenta u Beogradu znači i razvoj privrednog ambijenta u celoj Srbiji. Naša prestonica mora da nastavi da se razvija jer je to način da naša cela zemlja ide napred. Za ubrzani privredni i opšti napredak društva neophodno je uspostavljanje čvrste saradnje između države i privrede", rekao je Mladenović

Ove godine, Godišnju nagradu "Beogradski pobednik" je dobilo devet privrednih društava.

Dodeljena je i Godišnja nagrada "Poslovni čovek godine" i "Poslovna žena godine", "Plaketa" za posebne zasluge za razvoj i unapređenje privrede Beograda, "Povelja" za  jubilej i značajne poslovne poduhvate i Godišnja nagrada "Za životno delo".

Godišnja nagrada "BEOGRADSKI POBEDNIK"
za ostvarene rezultate u privređivanju u 2016. godini, dodelјena je sledećim privrednim društvima:

  1. AGROINDUSTRIJSKO KOMERCIJALNA BANKA AIK BANKA AD
  2. DRUŠTVO ZA KONSALTING I REVIZIJU KPMG DOO
  3. JP SLUŽBENI GLASNIK
  4. PREDUZEĆE ZA PROIZVODNјU I TRGOVINU TEHNOMANIJA DOO
  5. PREDUZEĆE ZA TELEKOMUNIKACIONI INŽENјERING TELEGROUP DOO
  6. PRIVREDNO DRUŠTVO ZA PROIZVODNјU HVAC OPREME TERMOVENT KOMERC DOO
  7. JKP GRADSKE PIJACE
  8. SOKO ŠTARK D.O.O.
  9. KOMPANIJA PRVA ISKRA - NAMENSKA PROIZVODNјA A.D. - PD ZA PROIZVODNјU EKSPLOZIVA BARIČ

Godišnja nagrada "POSLOVNI ČOVEK GODINE"
za ostvarene rezultate u privređivanju u 2016. godini:

Dušan Perović – predsednik, PD za proizvodnјu HVAC opreme Termovent komerc doo

Godišnja nagrada "POSLOVNA ŽENA GODINE"
za ostvarene rezultate u privređivanju u 2016. godini:

Danka Selić – generalni direktor, DP Beogradski sajam sa potpunom odgovornošću Beograd


"PLAKETA"

za posebne zasluge za razvoj i unapređenјe privrede Beograda” u 2016. godini:

PREDUZEĆE ZA MARKETING I UGOSTITELjSTVO K-HOTELS DOO 


"
POVELjA"
povodom jubilarnih godišnjica ili značajnih poslovnih poduhvata:

DP BEOGRADSKI SAJAM SA POTPUNOM ODGOVORNOŠĆU


Godišnja nagrada "ZA  ŽIVOTNO DELO":

Prof. dr Slobodan Zečević

Aleksandar Joksimović


GODIŠNJA NAGRADA "BEOGRADSKI POBEDNIK" PRIVREDNIM DRUŠTVIMA

ZA REZULTATE OSTVARENE U 2016. GODINI

  AIK BANKA


AIK BANKA osnovana je 1976. i kroz svoj dugogodišnji istorijat stekla je ugled pouzdane, stabilne i efikasne finansijske institucije, posvećene pružanju bankarskih usluga visokog kvaliteta u skladu s trendovima savremenog bankarstva i snažnom fokusiranošću na potrebe klijenata. U korak s neprestanim promenama, AIK banka je u delu pružanja usluga segmentu stanovništva i malih i srednjih preduzeća, izuzetno aktivna na polju razvoja digitalnih servisa.

Nakon akvizicije ALPHA banke u Srbiji, AIK banka jača tržišnu poziciju i širi bazu klijenata u pravcu dajeg razvoja poslovanja. Pored toga, kroz udeo u kapitalu Gorenjske banke u Sloveniji, započeto je širenje poslovanja, poslovnog uticaja i baze klijenata i partnera izvan tržišta Srbije, čime je postignuto inicijalno prisustvo na tržištu EU. Strateško opredeljenje AIK banke jeste da aktivnom i odgovornom ulogom u procesu konsolidacije domaćeg i regionalnog bankarskog tržišta, doprinese širenju poslovanja i ostvarivanju dobrih poslovnih rezultata.

DRUŠTVO ZA KONSALTING I REVIZIJU KPMG


Osnovana 1987. kompanija KPMG Beograd je već duži niz godina lider na domaćem tržištu u pružanju usluga u oblasti konsaltinga i revizije.

Klijenti kompanije KPMG su domaće i multinacionalne kompanije koje posluju u Srbiji, ali i državna preduzeća i institucije. Na ekspertizu kompanije KPMG oslanjaju se i domaći i strani investitori koji žele da prošire svoje poslovanje u regionu. Svojim klijentima kompanija pruža usluge u skladu s najvišim svetskim standardima, a zahvaljujući inovativnim rešenjima, KPMG doo Beograd postala je jedan od lidera u Srbiji u oblasti konsaltinga i revizije.

JP SLUŽBENI GLASNIK


Sa tradicijom od preko 200 godina, a polazeći od svoje osnovne delatnosti – objavljivanja „Službenog glasnika RS“, preduzeće se razvilo u jednu od najznačajnijih izdavačkih kuća. Koncept objavljivanja kapitalnih izdanja, stručne, teorijske literature okupio je oko Glasnikovih biblioteka eminentne urednike, autore, fakultete i druge institucije.

Zaokruženi proizvodni ciklus Službenog glasnika obuhvata pripremu za štampu, štampu i distribuciju. Za svaku fazu ciklusa karakterističan je visok stepen kvaliteta, što je obezbeđeno kontinuiranim razvojem tehnologija, neprekidnom edukacijom zaposlenih i odgovaranjem na zahteve tržišta. Sva izdanja štampaju se u savremenoj štampariji Službenog glasnika, a izlažu i prodaju u specijalizovanim knjižarama Službenog glasnika širom Srbije.

 

TEHNOMANIJA


Kompanija je osnovana 1999. godine i danas je lider na tržištu Srbije u oblasti trgovine na malo električnim i elektronskim uređajima za domaćinstvo. poseduje široku maloprodajnu mrežu od 34 objekta u više od 20 gradova Srbije.

U bogatoj ponudi je 350 brendova domaćih i stranih  renomiranih proizvođača sa više od 20.000 proizvoda. Tehnomanija beleži preko 5.500.000 poseta radnjama na godišnjem nivou. I posle 18 godina predanog rada, Tehnomanija i dalje postavlja nove standarde poslovanja.

  

TELEGROUP


Kompanija Telegroup je osnovana 2001. godine u Beogradu. Od tada do danas izrasla je u sistem koji obuhvata niz tehnoloških kompanija specijalizovanih za razvoj i implementaciju poslovnih IT rešenja i izgradnju core infrastrukture. Kroz svoje ćerke kompanije, Telegroup sistem danas posluje u 10 država na širem tržištu zapadne i jugoistočne Evrope i Bliskog istoka.

Telegroup je ponosan na projekte razvoja i implementacije inovativnih i najkvalitetnijih softverskih, hardverskih i infrastrukturnih rešenja, koja su danas njihovim korisnicima osnova za dalji rast i razvoj poslovanja.

Više od dve decenije Telegroup ulaže u ljude, znanje i tehnologije.

Misija kompanije je da implementacijom najsavremenijih tehnoloških rešenja pozitivno utiče na razvoj biznisa svojih  klijenata, ali i na povećanje ukupnog životnog standarda šire društvene zajednice.

 

TERMOVENT


Kompanija Termovent je osnovana 1993. godine. Počela je s radom kao mašinska radionica, čija je osnovna delatnost bila proizvodnja klima komora i izvođenje instalacija.

Za više od dve decenije postojanja, porodična kompanija Termovent prerasla je u međunarodnu kompaniju, s razvijenim sistemom upravljanja i kontrolom kvaliteta, kao i savremenom tehnološkom linijom. Danas je jedan od lidera u ovoj oblasti na  tržištu Srbije, sa značajnim uticajem na kvalitet društenog i socijalnog života. Osvojila je i značajna međunarodna tržišta na kojima uspešno realizuje projekte u oblastima farmacije, mikroelektronike i zdravstva.

 

JKP GRADSKE PIJACE BEOGRAD


Preduzeće upravlja 31 pijacom i raspolaže pijačnim prostom ukupne površine 165.000 m2.

Zasnivajući svoje poslovanje na sopstvenim izvorima, a u cilju poboljšanja uslova poslovanja i zadovoljenja potreba klijenata, od 2016. godine Gradske pijace započele su velike investicije. Do danas je obnovljen veliki broj pijaca i sprovedeni značajni infrastrukturni radovi. Ključna ideja je da pijace postanu turistička atrakcija, po ugledu na druge gradove sveta. Uspešno su osmišljene i realizuju se manifestacije: Beogradski noćni market, Dečja pijaca i Pijačni karavan.

 

SOKO ŠTARK


S tradicjom dugom 95 godina, Soko Štark je lider u proizvodnji konditorskih proizvoda sa širokom paletom slatkih i slanih proizvoda. Kontinuirani rast prodaje Štarkovih brendova  pokazuje da su potrošači odavno prepoznali poseban kvalitet koji traje kroz generacije. Ulaganje u renomirane brendove, među kojima neki imaju regionalni, pa čak i globalni potencijal, doprinosi ostvarenju dodatne vrednosti i ambicioznih planova, te Soko Štark iz godine u godinu ostvaruje značajne rezultate u privređivanju, očuvanju radnih mesta i doprinosi  zajednici u kojoj posluje.

 

"PRVA ISKRA – NAMENSKA"


Kompanija "Prva iskra - Namenska proizvodnja" a.d. sa tradicijom od skoro 80 godina, predstavlja jednu, od svega nekoliko fabrika u svetu, sa sopstvenim tehnologijama proizvodnje brizantnih eksploziva, čiji je kvalitet u skladu sa svetskim standardima u ovoj oblasti.

Kontinuiran istraživački rad, razvoj tehnologija, najsavremenija oprema i visokostručni kadar, znanje i iskustvo, svrstava kompaniju Prva iskra - Namenska u red renomiranih proizvođača vojnih i industrijskih eksploziva.

Širok asortiman proizvoda koje plasiraju na svetsko tržište govori o njihovoj reputaciji i kvalitetu.

 

POVELJA POVODOM 80 GODINA USPEŠNOG RADA

BEOGRADSKI SAJAM


Beogradski sajam je osnovan 1937. godine, a obnovljen dvadeset godina kasnije. Sa gotovo 90.000 m2 izložbenog prostora, predstavlja jedno od najimponzatnijih arhitektonsko-građevinskih rešenja Beograda.

Na sajmu se već 80 godina održavaju specijalizovane privredne i druge sajamske izložbe, po kojima je Beograd prepoznatljiv u regionu i svetu. Na sajamskim manifestacijama domaćeg i međunarodnog karaktera predstavljaju se privredni potencijali Srbije i uspostavljaju ekonomske, kulturne i druge veze. poslovna afirmacija sajma ogleda se u stalnom povećanju broja domaćih i stranih izlagača i posetilaca.

PLAKETA ZA POSEBNE ZASLUGE ZA RAZVOJ I UNAPREĐENJE PRIVREDE BEOGRADA 

K HOTELS, SQUARE NINE


Hotel SQUARE NINE Beograd je prvi beogradski luksuzni hotel svetske klase, koji kombinuje međunarodni stil života i lokalno gostoprimstvo s prefinjenim dizajnom i elegantnom, modernom atmosferom.

Kategorisan s pet zvezdica, podstiče konkurenciju na svetskom nivou, stimuliše inovativnost i kreativnost, a pre svega, uspostavlja standarde u turizmu. Zamišljen kao začetak beogradske renesanse XXI veka, hotel je doneo notu ekstravagantnog stila, ali i prijatne udobnosti.

Raspolaže sa 45 soba i apartmana, i svim sadržajima luksuzne kategorizacije s pet zvezdica.

 

GODIŠNJA NAGRADA "POSLOVNI ČOVEK GODINE"

DUŠAN PEROVIĆ


Osnivač, suvlasnik i sada predsednik porodične kompanije Termovent, koju je osnovao 1993. godine. Danas kompanija predstavljala moderan poslovni sistem, prepoznatljiv na globalnom tržištu.

Upornost i istrajnost u realizaciji definisanih programskih i tržišnih ciljeva spadaju u značajne osobine Dušana Perovića. Dobitnik je velikog broja domaćih i svetskih priznanja.

Njegov uvek naglašavan moto jeste da su upornost, kadrovi, konstantna edukacija i briga o zaposlenima svakako preduslovi za uspešnost svake kompanije.

 

GODIŠNJA NAGRADA "POSLOVNA ŽENA GODINE"

DANKA SELIĆ


Izuzetne rezultate u karijeri gospođa Selić ostvarila je u okviru bankarskog sektora i u oblasti tržišta kapitala. Od 2004. godine svoja znanja i iskustvo iz oblasti finansija, usluga i marketinga, primenjuje na Beogradskom sajmu.

Od 2014. godine kada biva imenovana za generalnog direktora ove prestižne institucije, beleži se povećanje broja održanih manifestacija, izlagača i posetilaca.

Doprinos njenog rukovođenja sajmom u brojkama izgleda ovako: 12,7 milijardi dinara vrednosti prodatih roba i usluga; 4 milijarde dinara bruto dodate vrednosti, generisanih 1.724 radnih mesta i nešto više od 2,4 milijarde dinara ukupnih poreskih prihoda.

  

GODIŠNJA NAGRADA "ZA ŽIVOTNO DELO"

PROF. DR SLOBODAN ZEČEVIĆ


Profesor Zečević je vodeći naučnik, stručnjak za oblast logistike. Višedecenijski rad je istovremeno posvetio nauci, primeni naučnih rešenja u privredi i edukaciji stručnjaka u oblasti logistike. Učestvovao je u školovanju preko 1000 inženjera, koji svojim radom ostvaruju značajne privredne rezultate u proizvodnim, trgovačkim i logističkim korporacijama.

Postavio je temelje za oblast city logistike i uveo je na Beogradski univerzitet, koji zahvaljujući tome danas raspolaže sa 900 stručnjaka iz ove oblasti bez koje je nezamisliv razvoj pametnih gradova. Uspostavljanje i razvoj pametnih gradova nije moguć bez inovativnih znanja, rešenja i intelektualnog kapitala, a temelje ovog razvoja u Republici Srbiji postavio je upravo profesor Zečević. Zahvaljujući njemu, Srbija i Beograd su začetnici city logistike u ovom delu Evrope.

Na njegovu inicijativu u Privrednoj komori Beograda osnovana je 2015. godine Grupacija za city logistiku. Kao predsednik Grupacije, a uz podršku Privredne komore Beograda, uspostavlja jedinstven sistem koji se dalje razvija kroz rad Saveta za city logistiku Privredne komore Srbije.

GODIŠNJA NAGRADA "ZA ŽIVOTNO DELO"

ALEKSANDAR JOKSIMOVIĆ


je srpski modni kreator koji je obeležio jugoslovensku modnu scenu. Njegov doprinos privredi ogleda se u upošljavanju ogromnih kapaciteta tekstilne indhttp://172.16.0.91/Slike/SluzbaPR/2017/decembar/aik%20banka.JPGustrije. Zahvaljujući njegovom radu, proizvodi jugoslovenskih tekstilaca bili su traženi širom sveta. Osim dizajna, on je postavio standarde u izradi konfekcija i direktno razvio proizvodni program nekoliko preduzeća. Učestvovao je u osnivanju Centrotekstila, a gotovo da ne postoji preduzeće u oblasti tekstilne industrije s kojim nije sarađivao.

Njegovi modeli velikom brzinom počinju da osvajaju kupce u inostranstvu i tekstilna industija, zahvaljujući njegovom predanom radu, upošljava sve svoje kapacitete. Bio je to mali korak na modnoj pisti, a veliki na krivulji izvoza i BDP-a.

Za njega vole da kažu da je on jedini kreator na svetu koji je odbio ponudu čuvenog Kristijana Diora, ali mi volimo da kažemo: Nije on odbio Diora, on je odbio da napusti Beograd!