Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

11. decembar 2010.   KONGRES EVROPSKE PARTIJE NARODA

Predsednik Privredne komore Beograda i počasni predsednik Unije malih i srednjih preduzeća Srbije, gospodin mr Milan Janković, prisustvovao je evropskom kongresu Evropske Partije Naroda (EPP), kao delegat Unije malih i srednjih preduzeća Evrope.

Kongresu su prisustvovali brojni zvaničnici Evrope, među kojima 15 premijera iz Evropske Unije, kao i 6 premijera zemalja jugoistočne evrope, među kojima  su : Angela Merkel, kancelar Nemačke, Silvio Berluskoni, premijer Italije, Julija Timoščenko, premijer Ukrajine, Valdis Dombrovskis, predsednik Vlade Letonije, Vojko Borisov, premijer Bugarske, novoizabrani predsednik Rumunije, Traian Basecu, predsednik parlamenta, Hans Gert Petering, Jeržij Busek, Rampling.... kao i veliki broj   predstavnika evropskih komesara i predstavnika evropskog saveta, veliki broj podpredsednika vlada i ministara zemalja u okruženju.

Glavne teme koje su bile predmet razmatranja na kongrsu i na osnovu kojih je doneto nekoliko značajnih rezolucija , su bile, socijalno tržišna ekonomija kao solucija izlaska iz globalne finansijske i ekonomske krize, klimatske promene,energetska efikasnosti  kao i  značaj regionalnog povezivanja gradova i regiona.

Predsednik Milan Janković se ovom prilikom susreo sa liderima država iz balkanskog regiona, sa kojima je razgovarao o modelima privrednog povezivanja i regionalne saradnje.

Od svih sagovornika data je puna podrška u  procesu pridruživanja Srbije Evropskoj Uniji, a predsednik  Mr Janković razgovorao je o ekonomskom delu pridruživanja i prilagodjavanja EU.

   
Predsednik Vlade Bugarske Vojko
Borisov u razgovoru sa
predsednikom Milanom Jankovićem
Potpredsednik Vlade Hrvatske
u razgovoru sa predsednikom
Milanom Jankovićem

Predsednik Janković je čestitao predsedniku evropske partije naroda, gospodinu Vilfredu Martensu i generalnom sekretaru, gospodinu Antoniu Lopezu,  na reizboru funkcija.

   
Predsednik Evropske Partije Naroda Vilfred Martens prima čestitke od
gospodina Jankovića (levo), generalni sekretar Evropske Partije Naroda
gospodin Antonio Lopez u razgovoru sa predsednikom Jankovićem (desno).