Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


17. decembar 2009.
  TRENINZI ZA MENADŽERE ZEMLJORADNIČKIH ZADRUGA

 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije će u saradnji s USAID Agrobiznis projektom realizovati obuke i studijsko putovanje za predstavnike zemljoradničkih zadruga. Program obuke obuhvata tri posebne oblasti – obuku iz oblasti poslovnog i strateškog upravljanja zadrugama, finansijskog upravljanja i planiranja i marketinga i prodaje. Sredstva za obuku i putovanje biće obezbezbeđena  iz donacije Vlade Japana i USAID Agrobiznis projekta.

 

Izabrane zemljoradničke zadruge mogu ostvariti prava na osnovu ovog konkursa samo za po jednog predstavnika zadruge za svaku od navedenih obuka i jednog predstavnika zadruge za učešće u studijskom putovanju. U konkursu mogu učestvovati zadruge koje su registrovane kod Agencije za privredne registre i koje su upisane u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Prednost pri odabiru učesnika obuke imaće zadruge koje okupljaju proizvođače mleka, mesa, voća i povrća, pečuraka, lekovitog i aromatičnog bilja.

 

Konkurs je otvoren od 15. do 29. decembra 2009.godine. Prijave za konkurs nalaze se na sajtu Ministarstva poljoprivrede,    www.minpolj.gov.rs