Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

11. avgust 2009.   GOSTOVANJE MR MILANA JANKOVIĆA NA TV AVALA

Predsednik Privredne komore Beograda mr Milan Janković gostovao je na televiziji Avala u emisiji Poslovni dan, koja dnevno prati promene u poslovnom i privrednom okruženju. Na pitanje voditelja da kaže da li je sada pravi trenutak za pokretanje najavljene akcije Komore Beograda, da će se na jesen intenzivno krenuti sa promovisanjem Beograda i Srbije kao najboljeg mesta za ulaganje, mr Janković je odgovorio da je Komora već krenula u akciju. To se pre svega odnosi na posetu Briselu i našim prijateljima u evropskim institucijama, a već postoje i potvrde dolaska na jesen u Beograd iz Austrije, Nemačke i Francuske, a u decembru će doći i gospođa Kol, potpredsednica Evropske narodne partije.
Beograd kao motor razvoja Srbije ne sme da stane, i komora Beograda daje punu podršku aktivnostima kabineta Gradonačelnika da se krene u akciju, i da preko 360 miliona evra koje su Beograd i Srbija dobili za određene investiceje, moraju da se aktiviraju što pre. Skupština grada Beograda ima dominantan položaj i najveći kapacitet da se pokrene sve ono što sada stoji ili nije efikasno, bilo da se radi o sporoj administraciji, izdavanju građevinskih dozvola ili uklanjanju nelegalnih objekata. U Beogradu mora odmah da počne više da se gradi i naši građevinci ne smeju da budu zakočeni birokratijom, iako su u 90 posto slučajeva platili opremanje terena unapred, pa i bankama počinju da plaćaju anuitete kredita. Aktiviranje građevinaca multiplikuje ostale kapacitete i potencijale Beograda kao centra tržišta od 30 miliona ljudi.
Pored Praga, Bratislave i Budimpešte, Beograd je najbolji grad za ulaganje, i rečima da je svet taj koji je Beograd nazvao gradom budućnosti, a ne mi, mr Janković je završio svoje izlaganje na TV Avali.