Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

7. avgust 2009.   GRAĐEVINARI ĆE IMATI POSLA

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić predložio je mr Milanu Jankoviću, predsedniku Privredne komore Beograda da Komora okupi građevinsku privredu i proizvođače građevinskog materijala kako bi se u saradnji sa Skupštinom Grada pokrenuo lanac stambene izgradnje u Beogradu.
Građevina može na taj način prva da pokrene i ostale sektore privrede, uposli kapacitete, poveća zaposlenost radnika i obezbedi isplatu zarada.
Direktan uticaj stanogradnje na veću proizvodnju i zapošljavanje u preko 30 industrijskih grana, kao i stalno prisutna tražnja za stanovima, razlozi su što su ministar Milutin Mrkonjić i predsednik Komore Milan Janković predložili objedinjavanje građevinara za realizaciju projekata nove stanogradnje, navodi se u saopštenju PKB.
Prema izjavi Milutina Mrkonjića na ovaj način bi se izgradilo novih 20.000 stanova.
Povodom zahteva Milutina Mrkonjića, Predsednik Komore Beograda je izjavio da će do kraja avgusta Privredna komora Beograda organizovati sastanak celokupne građevinske operative na kome će Ministarstvo za infrastrukturu i Komora Beograda predložiti da se formira Konzorcijum za realizaciju projekta stanogradnje.
Projektom stambene izgradnje u Beogradu građevinska privreda, a verujem i Skupština Grada, pokazeće i drugim gradovima u Srbiji kako se i u ovim kriznim vremenima proaktivnim menadžmentom može rešavati recesija u ovoj oblasti, i uopšte u privredi, naglasio je Janković.