Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

4.avgust 2009.   KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI BORKE VUČIĆ

Komemoracija povodom smrti Borke Vučić održana je danas u prostorijama Socijalističke Partije Srbije. Poslednji pozdrav i izraze dubokog žaljenja uputili su Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova i mr Milan Janković predsednik Privredne komore Beograda rečima da je Borka Vučić najpoznatija srpska bankarka svih vremena, finasijski stručnjak poznat i poštovan u biznis krugovima u Srbiji i svetu. Ona je bila žena jedinstvene sudbine, koja je prokrčila put ženama u bespoštednom muškom bankarskom svetu.
Radna biografija Borke Vučić se sastojala od četiri decenije profesionalnog delovanja u podsticajnim, ali i teškim vremenima. Predug je spisak projekata i rezulata iza kojih je stajala Borka Vučić, sa energijom koja je bila njen znak raspoznavanja i upornosti stručnjaka, za koga ne postoji problem koji se ne može da se reši. Gospođa Borka Vučić je visoko podigla radne i etičke standarde i pri tom uvek bila skroman čovek, a sve što je učinila bilo je okrenuto na dobrobit našeg naroda, boljitku privrede, znanju omladine.
Poslednju deceniju svog života posvetila je neumornom humanitarnom radu, osnivanju Fonda za mlade poljoprivrednike, sa željom da pomogne seoskoj omladini, upravo onoj socijalnoj grupaciji koja je skoro zaboravljena. Borka Vučić je poslednje nominovani laureat Privredne komore Beograda, Poslovna žena godine.
Obraćajući se dirljivim rečima, predsednik Privredne komore Beograda mr Milan Janković je naveo da je Borka Vučić “živela punim plućima u različitim vremenima, na svoj način”