Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NEDELJNI PREGLED DOGAÐAJA


28. jul 2009.   PRIVREDNU KOMORU BEOGRADA POSETILE STRANE KOMPANIJE SPREMNE DA INVESTIRAJU U SRBIJI

U vreme ekonomske krize kada se govori o smanjenju priliva direktnih stranih investicija, započetih ulaganja, kao i zainteresovanosti za privatizaciju, Privrednu komoru Beograda je, u periodu letnjih odmora, posetilo nekoliko stranih delegacija koje su ozbiljno zainteresovane da ulažu u Beograd, u Srbiju. U razgovoru sa predstavnicima uglednih svetskih kompanija, moglo se čuti da je „ovo vreme“, pravo vreme za velike investicije.
Direktor italijanske Tecnomagroup iz Bergama, koja se bavi projektovanjem i izgradnjom velikih javnih objekata širom sveta (tržni centri, bolnice, hoteli, stambeno-poslovne zgrade), gospodin Umberto Barbieri, u razgovoru sa predsednikom Privredne komore Beograda, mr Milanom Jankovićem, naglasio je da Beograd vidi kao grad budućnosti i da je cela Srbija veoma privlačna za investicije u ovoj oblasti.
Predsednik Janković ističe da od nas zavisi koliko će stranih investicija doći u Srbiju, kojom brzinom će Srbija nastaviti da sprovodi reforme, da otklanja barijere za investiranje, od finansijskih do administrativnih, da pojednostavi procedure prilikom dobijanja građevinskih dozvola, donosi nove zakone od kojih su mnogi već pripremljeni i usklađeni sa evropskom regulativom.
Direktor marketinga Udruženja ITAL TBS za Evropu, gospodin Alessandro Firpo, u poseti Privrednoj komori Beograda, predstavio je usluge u sektoru kliničkog inžinjeringa i svoje Udruženje, čije je sedište u Trstu, preporučio za saradnju sa državnim i privatnim bolnicama u Srbiji.
Udruženje ITAL TBS danas je lider u Evropi po svojim integrisanim uslugama:

  • Klinički inžinjering i endoskopija,
  • Medicinska informatika,
  • Telemedicina i teleusluga.