Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

28. jul 2009.   AUSTRIJSKI KONCERN "KELAG" I PRIVREDNA KOMORA BEOGRADA - ALTERNATIVNI IZVORI ENERGIJE , NEMA ZAGAĐIVANJA OKOLINE

Rukovodilac projekta za vetrenjače austrijskog koncerna „KELAG“ , gospodin Oliver Zobernig i predsednik Privredne komore Beograda, mr Milan Janković, razgovarali su, u Komori Beograda, o mogućnostima uspostavljanja saradnje na polju alternativnih izvora energije. Austrijski koncern „KELAG“ je vodeća kompanija iz oblasti alternativnih izvora energije u zemlji i regionu, sa rasprostranjenom distributivnom mrežom za električnu energiju i prirodni gas, kao i postavku infrastrukture.
Predsednik Privredne komore Beograda, mr Milan Janković smatra da je iskorišćavanje energije vetra najbrži rastući segment proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, a kao dobru stranu iskorišćavanja energije vetra ističe, visoku pouzdanost rada postrojenja gde nema troškova goriva i, što je najbitnije, nema zagađivanja okoline. Predsednik Janković je predočio gospodinu Zoberingu velike mogućnosti regiona za eventualnu postavku i izgradnju vetrogeneratora.
U planu je upoznavanje domaćih kompanija sa mogućnostima upotrebe alternativnog vida energije, kao i povezivanje radi uspostavljanja moguće saradnje.