Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

6.april 2010.    U BEOGRADSKOM "DIMNIČARU" POSAO ZA 20 NOVIH RADNIKA

SA PRVIM TOPLIM DANIMA POČELO I PROLEĆNO ČIŠĆENJE DIMNJAKA 

Radnici preduzeća "Dimničar" započeli su prolećno preventivno pregledanje i čišćenje dimnjaka korisnicima koji redovno izmiruju obaveze za dimničarske usluge.Oko 90 dimničara koji obavljaju ovaj posao i istovremeno odlaze po pozivu na hitne intervencije, uskoro će dobiti i pojačanje. Kroz program "Prva šansa" Nacionalne službe zapošljavanja biće zaposleno još 20 radnika.

Dimničari, koji narednih nedelja budu zvonili na vrata Beograđana sa ponudom da pregledaju i očiste dimnjak, imaju službenu legitimaciju sa fotografijom, imenom i prezimenom zaposlenog i pečatom i logotipom preduzeća "Dimničar".

Čišćenjem dimnjaka na proleće čini se velika usluga i našim radnicima, ali i građanima. Veliki broj poziva imamo kad počne grejna sezona ili u najhladnijim zimskim danima kad je čišćenje komlikovanije i radnicima i domaćinima kojima se tada zapuši dimnjak ili se pojavi neki drugi kvar. Dobro očišćen i pripremljen dimnjak van grejne sezone, od aprila do oktobra, znači rasterećenje u jesenjim i zimskim mesecima, kada obično imamo najveću gužvu - kaže Dragan Vučković, direktor "Dimničara" Beograd.
Posao dimničara, pored komunalnih usluga kao što su čišćenje dimnjaka, spaljivanje čađi u dimovodnim i ložišnim uređajima, je i čišćenje kotlova i masnih ventilacija u ugostiteljskim objektima, a od nedavno i suvih ventilacija u velikim ventilacionim sistemima pomoću robota.