Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


21. avgust 2017.

JAVNI POZIV MALIM I MIKRO PREDUZEĆIMA I PREDUZETNICIMA ZA DODELU BESPOVRATNE POMOĆI KROZ PROGRAM PODRŠKE MALIM PREDUZEĆIMA ZA NABAVKU OPREME

Kroz ovaj Program, koji predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države, Ministarstvo privrede sufinansira nabavku nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenljivih dobara u iznosu od 25 odsto vrednosti opreme, dok se 70 odsto troškova nabavke finansira iz kredita banaka partnera na Programu, a pet odsto je učešće samog preduzetnika.

Sredstva se mogu koristiti za nabavku, nove proizvodne opreme i/ili mašina; transportno-manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta;) novih delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara , a iznos odobrene bespovratne pomoći do 25 procenata od vrednosti opreme ne može biti veći od 2.500.000 dinara.

Privredni subjekti koji su zainteresovani za učešće u Programu, zahtev za bespovratnu pomoć podnose zajedno sa kreditinim zahtevima u jednoj od banaka ili lizing kuće koja je partner na Programu.

Ministarstvo privrede realizuje ovaj Program u cilju povećanja konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenja njihovog poslovanja, kao i kreiranja novih radnih mesta. Za ovaj program opredeljeno je 567.720.592 dinara bespovratnih sredstava.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše.