Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

8. septembar 2017.

NASTAVLJA SE TREND DOBRE SARADNJE SLOVENAČKIH I SRPSKIH PRIVREDNIKA

Više od 40 privrednika i preduzetnika iz Slovenije sastalo se danas u Privrednoj komori Srbije-Privrednoj komori Beograda sa srpskim kolegama, gde su razgovarali o novim modelima saradnje, koji mogu značajno uticati na širenje poslovanja kompanija obe zemlje.
Sektor preduzetništva PKS, u saradnji sa PK Beograda, organizovao je okrugli sto na temu "Poslovna saradnja Beograda, Lenarta i Maribora", koji je za kompanije, pretežno građevinske oblasti i turizma iz Slovenije i Srbije, bio dobra prilika da se iznesu predlozi za unapređenje poslovne saradnje, ali i kakva su očekivanja od potencijalnih poslovnih aranžmana.
"Kontinuirano informisanje u oba smera o privrednom ambijentu, o mogućnostima ulaganja, učešća u projektima, zakonskim procedurama i brojnim ekonomskim pitanjima  je nešto što mora postati svakodnevna praksa, koja će privrednicima skratiti put do sklapanja poslovnih aranžmana. Uloga komora je od posebnog značaja, jer one, na jednom mestu, pružaju objedinjene informacije koje su od ključnog značaja za poslovanje", naglasila je Branislava Simanić, direktor Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije.