Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

24. novembar 2017.

ZNANJA UNAPREDITI PREMA POTREBAMA PRIVREDE

U okviru bilateralnih susreta preduzetnika Istre i Beograda, koji se održavaju od 23. do 25. novembra, u PKS-Privrednoj komori Beograda danas je održan okrugli sto na temu ’’Unapređenje kvaliteta radne snage’’, na kojem su učešće uzeli članovi privredne delegacije Obrtničke komore Istarske županije, profesori i učenici Srednje turističke škole Novi Beograd i brojni beogradski ugostitelјi i preduzetnici.
Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetnistvo Privredne komore Srbije, izrazila je zadovoljstvo velikim odzivom i interesovanjem za temu okruglog stola, podsetivši da je u novembru usvojen Zakon o dualnom obrazovanju, kojim se uvodi model dualnog obrazovanja u sistem srednjeg stručnog obrazovanja, a da će glavna uloga Privredne komore Srbije biti u utvrđivanju potrebnih uslova za primenu dualnog obrazovanja i uređivanju odnosa između škola i poslodavaca koji učestvuju u implementaciji ovog sistema kroz ugovore, čiji registar će se voditi u Privrednoj komori Srbije.
"Unapređenje kvaliteta, znanja i kompetencije radne snage, povećanje konkurentnosti i smanjenje nezaposlenosti, predstavlјaju osnovni motiv za uvođenje ovog zakona, a krajnji cilј je poboljšanje sveobuhvatnog poslovnog ambijenta u Srbiji", rekla je  Simanić i podsetila da je za decembar ove godine najavlјeno formiranje Parlamenta preduzetnika, najvišeg organa odlučivanja preduzetnika Privredne komore Srbije.