Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

26. februar 2018.

ČADEŽ: ONLAJN PLATFORMA – PROZOR ZA NOVE POSLOVNE MOGUĆNOSTI U REGIONU

Sve relevantne informacije o privredama šest zemalja Zapadnog Balkana, potencijalnim ulagačima zainteresovanim za poslovanje u ovom regionu biće dostupne na zajedničkoj regionalnoj onlajn investicionoj platformi. To je izjavio Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i predsednik Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke danas u Londonu, na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj posvećenom Zapadnom Balkanu.
Čadež je jedinstvenu platformu – prvi  proizvod zajedničke komore Zapadnog Balkana sa sedištem u Trstu, predstavio u prisustvu šest premijera regiona, evropskih zvaničnika, čelnika međunarodnih finansijskih institucija i korporacija – potencijalnih investitora u privrede regiona.
Ovo je, po rečima Čadeža, prvi put da promovišemo region od 18 miliona ljudi kao jedinstvenu destinaciju za investiranje.
„Budućnost regiona je u umrežavanju pojedinačnih ekonomija, jer ćemo samo kao region u celini, zajedno biti privlačniji investitorima i konkurentniji na velikom tržištu EU. Zajedno ćemo ili uspeti ili propustiti šansu koja je pred nama“, rekao je Čadež.
Onlajn platforma, kako je objasnio predsednik PKS, predstavlja prozor za nove poslovne mogućnosti u regionu: baza sadrži sve podatke važne potencijalnim investitorima, od makroekonomskih pokazatelja, kreditnog i poslovnog rejtinga, do informacija o regulatornom okviru za poslovanje i odgovora na pitanja zašto investirati u našem regionu, koje su komparativne prednosti i pogodnosti za ulaganja.