Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


6. jul  2018.

BEOGRADSKI AERODROM "NIKOLA TESLA" I SAŠA VLAISAVLJEVIĆ DOBITNICI NAGRADE "EVROPSKI NAJMENADŽER I NAJKOMPANIJA 2018"


Nagrada "Evropski najmenadžer i najkompanija 2018", četvrtu godinu za redom, pripala je aerodromu "Nikola Tesla" i v.d. generalnog direktora Saši Vlaisavljević, saopšteno je iz beogradskog aerodroma.
Kako navode, nagradu su, 5. jula u Sarajevu, dodelili međunarodni stručni žiri u organizaciji Regionalne nezavisne agencije za izbor i promociju najmenadžera i najkompanija, Evropsko udruženje menadžera u BiH i magazin "Euromanager".

Tim povodom, Vlaisavljević je istakao dosadašnje postignute rezultate beogradskog aerodroma:
– Sa više od 5.34 miliona putnika jedini smo aerodrom u regionu koji se nalazi na listi 100 najprometnijih u Evropi. Već 24 meseca uzastopno beležimo rekorde u broju usluženih putnika, a u prvoj polovini godine uslužili smo 7%, odnosno oko 150.000 putnika više nego u istom periodu prošle godine.
Prema trenutnim finansijskim pokazateljima u prvih pet meseci ove godine „Nikola Tesla“ ostvario je neto dobit od približno 1.1 milijardu dinara, dok su prema aktuelnim pokazateljima ukupni prihodi u poslednjih 5 godina uvećani 67%, broj putnika veći je 66%, broj avio-operacija uvećan je 38%, promet robe i pošte veći je 2.8 puta, a vrednost akcije uvećana je 4 puta. –