Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NEDELJNI PREGLED DOGAÐAJA20. septembar 2018.

VESIĆ: OVE GODINE GRAD IZDAO GRAĐEVINSKE DOZVOLE ZA VIŠE OD 750.000 KVADRATA


Zamenik gradonačelnika Goran Vesić položio je danas, zajedno sa direktorom kompanije „MPC Properties” Ingom Nisenom, kamen temeljac za 45 miliona evra vrednu buduću zgradu poslovnog objekta „Navigator biznis centar 2” u Ulici Milutina Milankovića na Novom Beogradu.
Goran Vesić je čestitao svima koji su učestvovali u ovom projektu i istakao da svaka nova zgrada u Beogradu znači posao za našu industriju i donosi nova  radna mesta.
– Sa današnjim danom Grad Beograd je u 2018. godini izdao građevinskih dozvola za ukupno 750.000 kvadrata, a lokacijskih uslova za oko dva miliona kvadrata, što je apsolutni rekord poslednjih nekoliko decenija. U ovom trenutku izdali smo za 50 građevinskih dozvola i između 150 i 200 lokacijskih uslova više nego prethodne godine. To govori da se u Beogradu gradi, da je naš grad i dalje privlačan za investicije i da smo na pravom putu kada je u pitanju izgradnja grada. Da bi se investicije brže realizovale doneli smo i odluku da svaka investicija preko 50 miliona evra ima pravo na posebnu grupu u gradu koja će pomoći da se rešavaju svi problemi, a svi investitori koji ulažu preko deset miliona evra imaju pravo na posebnu proceduru i pomoć grada. Na taj način želimo da pomognemo investitorima da reše probleme na koje nailaze prilikom realizacije svoje investicije – kazao je Vesić.