Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

12. jun 2009.  NOVA IT KNJIGA: CSS ANTOLOGIJA: 101 SAVET ZA PRIMENU CSS STILOVA

Ovaj priručnik je kompilacija odličnih rešenja složenih problema u dizajniranju Web strana pomoću CSS-a. Idealna je knjiga za sve one koji hoće da optimizuju dizajn postojeće Web lokacije, i za početnike koji žele da savladaju CSS. Obrađuje najnovije tehnike rada i nove čitače Weba, među kojima su Internet Explorer 7 i Firefox 2. Čitaoci će naučiti kako da ustanove gde je problem, reše probleme kompatibilnosti Web lokacije u raznim čitačima, te pronaći prilagodljive primere koji se mogu primeniti u različitim situacijama.

Između ostalog, u knjizi se opisuju mnogobrojni zadaci Web dizajnera - raspoređivanje elemenata Web strane u dva ili tri stupca, sa zaglavljem i podnožjem; izrada elegantnih padajućih menija samo pomoću CSS-a i profesionalnog navigacionog sistema s karticama; zamena navigacije zasnovane na slikama mnogo efikasnijim CSS listama; dizajniranje pametnijih i pristupačnijih Web obrazaca; pravljenje okvira zaobljenih uglova bez povećavanja količine HTML koda; omogućavanje posetiocima da odaberu izgled Web lokacije kakav im odgovara; upotreba W3C Validatora za proveru ispravnosti koda; olakšano održavanje i ažuriranje lokacije ...i još mnogo toga.
Knjiga se može čitati od korica do korica, ili koristiti kao kuvar sa 101 receptom za formatiranje Web lokacija. Pisana je razumljivo i dosledno, uz mnoštvo snimaka ekrana i primera koda.