Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


15. oktobar 2018.

 

RADOJIČIĆ: SVE JE SPREMNO ZA FORUM GRADONAČELNIKA „16 PLUS 1”Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ističe da je sve spremno za Treći forum gradonačelnika glavnih gradova zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine (16+1), koji počinje danas i traje do srede, 17. oktobra.
On objašnjava da se tokom ova tri dana očekuju brojni sastanci i paneli, koji su od velikog značaja za razvoj Beograda.
– Sa prestonicama nekih od ovih gradova imamo sjajnu saradnju, kao što imamo sa Pekingom, sa kojim imamo potpisan sporazum od davne 1980. godine, dok sa drugima želimo da razvijemo dobre susedske i regionalne odnose i pokrećemo saradnju u oblastima zelenog grada, pametnih gradova...Takođe, ovaj forum je mesto gde možemo da umrežimo privrednu, turističku ponudu sa značajnim partnerom za region kakva je NR Kina. Saradnja je intenzivirana poslednjih pet godina incijativom „Jedan pojas – jedan put” i sjajnom saradnjom, na najvišem državnom nivou, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika NR Kine Si Đinpinga – ističe gradonačelnik Radojičić.

Zajednička ceremonija otvaranja Trećeg foruma gradonačelnika (16+1) i Trećeg sastanka ministara saobraćaja (16+1) biće održana sutra u Palati Srbija, sa početkom u devet sati.