Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


17. oktobar 2018.

RAST PRIVREDE SRBIJE ODLIČAN PREDUSLOV ZA JAČANJE SARADNJE SA AUSTRIJOMAustrija je jedan od najvećih privrednih partnera Srbije, koja je postala mesto na kome investitori žele da ulažu i šire poslovanje, rekao je Marko Čadež, predsednik PKS, na otvaranju poslovnog foruma „Smart Traffic“, organizovanog u okviru zvanične posete austrijskog predsednika Aleksandera van der Belena. Predsednik Aleksandar Vučić pozvao je sve austrijske kompanije da investiraju u srpsku privredu i zarađuju novac, jer to znači i napredak Srbije. Foto Tanjug
„U našem je interesu da se trend investicija nastavi i da dobijmo još više visokotehnoloških ulaganja“, rekao je Čadež i podsetio na nedavno realizovanu veliku investiciju austrijske kompanije Cumtobel u Nišu.
Čadež je istakao veliku podršku Privredne komore Austrija, koja je, kako je, za Privrednu komoru Srbije ne samo važan partner, već uzor, podrška, mentor celokupnog procesa modernizacije, od zastupanja stavova privrede, preko internacionalizacije do edukacije i uvođenja dualnog modela obrazovanja.
Obraćajući se učesnicima foruma predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve austrijske kompanije da dođu i ulažu u Srbiju. „Dobrodošli ste ovde. Srbija je pristojno mesto za ulaganje i želim vam da se ovde osećate kao kod svoje kuće“, poručio je predsednik i ukazao da osim saobraćajne infrastrukture, puteva, železnica i Dunava, koji je zajedničko dobro, treba se fokusirati i na digitalnu infrastrukturu.
Podvukao je da je Srbija odlučila da se na minimum svedu međudržavni sporazumi koje ima sa pojedinim zemljama, što će, smatra, u potpunosti otvoriti vrata konkurenciji, kada je reč o daljoj izgradnji puteva i pruga.