Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


26. novembar 2018.

PKS-PK BEOGRADA NA SAJMU ETNO HRANE I PIĆA

Privredna komora Srbije – Privredna komora Beograda je i ove godine organizovala nastup proizvođača tradicionalnih proizvoda na 13. sajmu etno hrane i pića, održanom na Beogradskom sajmu. Privredna komora Beograda je sa proizvođačima bila prisutna na štandu od 120 m2 na ovoj najreprezentativnijoj regionalnoj smotri tradicionalnih proizvoda. Na trinaestom po redu Sajmu etno hrane i pića izlagalo je više od 380 učesnika, koji su na pojedinačnim ili grupnim štandovima ponudili oko 2.500 različitih tradicionalnih prehrambenih proizvoda.

Na Sajmu se, kroz ocenjivanje i dodelu priznanja, vrši i promocija najkvalitetnijih proizvoda i proizvođača. Ove godine sa štanda Privredne komore Beograda diplomom „ETNO HRANA I PIĆE– ROBNA MARKA IZ SRBIJE” nagrađeni su:

  • House of Food (Hoff doo), za proizvode od aronije
  • Keka suveniri doo, za Keka ratluk od maline
  • PG „Maksić“, za delikates od suve šljive
  • PG Radojica Stević, za delikates šampinjoni i bukovača

Specijalno priznanje dobili su Jelenković DGM, za pirotsku peglanu kobasicu i Spelta Jevtić, za speltine kore i hleb od 3 čarobna zrna.

Po dosadašnjem iskustvu, sistem nagrađivanja najuspešnijih učesnika doprineo je ne samo afirmaciji i unapređenju kvaliteta proizvoda, već i napretku u načinu pakovanja i promocije, kao i povećanju broja robnih marki među tradicionalnim proizvodima.