Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

22. april 2010.   DAN PLANETE ZEMLJE U BEOGRADU

U okviru obeležavanja 22. aprila - Dana planete Zemlje, u Beogradu je održan niz manifestacija sa ciljem podizanja svesti o značaju očuvanja živtne sredine. Tim povodom, od strane Opštine Palilula, pod sloganom „Vratimo nadu za Huju Adu“  organizovana je akcija uklanjanja otpada (divljih deponija) oko saobraćajnica na području Ada Huje.
Ovoj manifestaciji prisustvovali su gospodin Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja, gospodin Danilo Bašić, predsednik Opštine Palilula, predstavnici: Privredne komore Beograda, Skupštine grada Beograda, Kancelarije za mlade opštine Palilula, NVO, izviđači, sportisti, đaci i studenti. U uklanjanju otpada učestvovali su učenici osnovnih škola opštine Palilula, „Jovan Popović“’ i „Stevan Dukić“.
Gospodin Danilo Bašić, predsednik GO Palilula, upoznao je ministra Dulića i prisutne sa aktuelnim i sa budućim projektima Opštine Palilula koji se odnose na oblast zaštite životne sredine. Gospodin Bašić je takođe ukazao na potrebu da kej na Adi Huji  postane šetalište i mesto za odmor i rekreaciju građana ove opštine i grada Beograda.
U Beogradu, Dan planete Zemlje obeležen je i manifestacijama: na Trgu Republike pod sloganom „Živimo zajedno“ i na Adi Ciganliji pod sloganom „Misli zeleno“.
Ministar Dulić najavio je za 05. jun 2010. godine održavanje velike akcije čišćenja Srbije i pozvao građane, institucije,  NVO i privredne subjekte da se uključe u ovu akciju i time doprinesu promeni navika i mentaliteta u cilju očuvanja zdrave životne sredine Srbije za sadašnje i buduće generacije.