Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


26-29. Jun 2010.
  U SUSRET DUNAVSKOJ STRATEGIJI- "DAN DUNAVA 2010" U BEOGRADU

U okviru međunarodne – evropske akcije „Dan Dunava 2010”, u Beogradu se održava niz manifestacija posvećenih podizanju svesti građana i privrede o potrebi međusobne saradnje u sferi zaštite i korišćenja Dunava, sa ciljem očuvanja  ovog  neprocenjivog prirodnog resursa koji imamo u zemlji.

U okviru Centralne proslave Dana Dunava u Beogradu,  koja je održana 26. juna 2010. godine,  na Zemunskom keju, kao glavna  aktivnost  predstavljena je interaktivna “Dunavska ulica”, duž koje su označena mesta u Srbiji kroz koja protiče Dunav: Bezdan, Gornje Podunavlje, Veliko ratno ostrvo, Deliblatska peščara, Koviljsko Petrovaradiski rit i Đerdap. Na Centralnoj manifestaciji održanoj pod sloganom “Aktivni za reke”  uzele su učešće mnogobrojne  institucije, među kojima i Privredna komora Beograda, predstavljajući “Berzu otpada’’, svoj novi ekološki projekat.  Ovaj projekat osmišljen je sa ciljem podrške očuvanju životne sredine u Srbiji. Zasnovan je na setu zakonskih rešenja “Zelenog paketa”. Uključivanjem srpskih preduzeća na “Berzu otpada” očekuje se da će u mnogome  biti olakšano njihovo poslovanje u segmentu  očuvanja živnotne sredine. 

Manifestacija „Dan Dunava 2010”  trajaće do septembra meseca 2010. godine. i obuhvatiće niz edukativnih, kulturno-umetničkih i zabavnih aktivnosti u više gradova Srbije.