Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

28. jun 2010.  OTVORENA DESTILERIJA RAKIJE "ZARIĆ" U KOSJERIĆU - VREDNOST INVESTICIJE 3 MILIONA EUR-a

Postrojenje za proizvodnju rakije "Zarić", čija je vrednost 3 mil. EUR-a, otvorena je 28. juna 2010. godine u Kosjeriću. Destileriju je otvorio potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.
Ministar Dinkić istako je da će Vlada Srbije podržati sve napore preduzetnika, poput vlasnika kosjerićke fabrike rakije g-dina Zarića koji je sopstvenim sredstvima napravio modernu destileriju. Veoma je važno da Srbija pored sirovina ima i kvalitetne gotove proizvode, koji bi zajedno sa kvalitetom i dizajnom bili prepoznatljivi na svetskim tržistima, a što je primer ove fabrike rakije kazao je ministar Dinkić.
Prema rečima direktora destilerije g-dina Vujice Zarića ovo je jedno od najmodernih postrojenja za proizvodnju rakije u ovom delu Evrope, koje će zapošljavati 45 radnika. Preradom voća fabrika će godišnje proizvoditi tri miliona litara rakije, od čega će 60 odsto proizvodnje  biti namenjeno izvozu (Nemačkoj, Austriji, Sloveniji i Australiji), a preostalih  40 odsto biće za domaće potrebe. Fabrika je opremljena najmodernijom italijanskom opremom. Fabrika u ponudi ima rakije sa zaštićenim geografskim poreklom, a neki od brendova su "kraljica" (šljivovica, prepečenica), "opsesija" (rakija od malina), klekovača, medena i druge.
Otvaranju i puštanju u rad fabrike rakije prisustvovali su pored mnogobrojnih gostiju i  predstavnici Privredne komore Beograda.