Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

23. jul 2010. NOVOPOSTAVLJENI ŠEF KONZULARNOG ODELENJA U POSETI PRIVREDNOJ KOMORI BEOGRADA

Zbog sve veće potrebe saradnje srpskih privrednika sa kineskim investitorima, Privrednu komoru Beograda posetio je šef konzukarnog odelenja ambasade NR Kine u Beogradu Wu jie hui  zajedno sa predstavnikom kineskog trgovinskog centra.
Gospodin Wu jie hui istakao je da je potrebno nastaviti  biltarealnu saradnju državnih organa i privrednika,  koja je utemeljena na dugogodišnjim prijateljskim odnosima dve zemlje. U tom smislu postoji velika zainteresovanost kineskih investitora za investiranje u oblast infrastrukture, izgradnje mostova, vazdušnih baza, luka i dr. Sastanku je prisustvovao i gospodin Miodrag Kostić, direktor i vlasnik MK Komerc koji je već u pregovorima sa kineskim partnerima, o saradnji za izvoz iz Srbije.
Predsednik Privredne komore Beograda, dr Milan Janković je istakao da dvosmerna saradnja na uspostavljanju čvrstih privrednih veza i privlačenju investicija u službi ekonomskog razvoja je neophodna, a da u tom procesu komore  i ostale privredne asoocijacije imaju nezamenjivu ulogu.