Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

15. jun -15. oktobar 2010.

“LAFARGE”-ov KONKURS ZA INOVACIJE U OBLASTI ODRŽIVE GRADNJE


“Lafarge” grupa objavila je konkurs za dodelu nagrada najinventivnijim projektima u Evropi koji doprinose održivoj gradnji i nude rešenja za tehnološke, ekološke, tehničke, socijalno-ekonomske probleme vezane za savremenu gradnju.
Konkurs je otvoren 15. juna do 15. oktobra 2010. godine. Projekti treba da obuhvataju novi proizvod, industrijski proces, metod gradnje ili usluge, a moraju biti zasnovani na pronalasku koji nije stariji od 5 godina i koji se odnosi na građevinske materijale (agregati, cement, beton, gips).
Konkurs je namenjen istraživačima, preduzetnicima, profesorima, arhitektama, inženjerima, odnosno svima onima koji nude održiva rešenja za tehnološke, ekološke, tehničke, socijalno-ekonomske probleme vezane za savremenu gradnju.
Žiri, sastavljen od stručnjaka iz “Lafarge”-a i renomiranih ekonomista i stručnjaka iz oblasti nauke, će izabrati deset finalista, od kojih će najbolja tri biti nagrađena sa po 20.000 evra, uz podršku “Lafarge”-a u kreiranju akcionog plana razvoja projekta.
Kao svetski lider u proizvodnji građevinskih materijala, Lafarž grupa je duboko posvećena promovisanju održivih metoda gradnje. U tu svrhu izdvaja više od 50% godišnjih sredstava za istraživanje i razvoj, radeći na pitanjima kao što su smanjenje uticaja ugljen-dioksida, energetska efikasnost, efikasnija upotreba prirodnih resursa i sistema gradnje. Više informacija možete pronaći na zvaničnom web-sajtu konkursa: www.lafarge-inventionawards.com ili www.lafarge.com.