Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

27. avgust 2010.

"PODRUM ALEKSANDROVIĆ" PREDSTAVIO PRVI SRPSKI ŠAMPANJAC

Potrošnja penušavog vina u Srbiji u proteklih 5 godina porasla je 400 puta, a sav taj šampanjac dolazio je iz uvoza, što je opredelilo "Podrum Aleksandrović" da krene u proizvodnju prvog penušavog vina u Srbiji - "trijumf". Prva serija od 13.000 boca penušavog vina "trijumf" predstavljena je 25. avgusta u Vinči, a proizvodnja tog pića počela je berbom grožđa sorte šardone 2008. godine. "Trijumf" je proizveden uz pomoć Pjera Iv Bjorneijasa, eminentnog stručnjaka Enološkog instituta u Šampanji, po staroj, tradicionalnoj francuskoj metodi - "Metode Champenoise", koja obuhvata sekundarnu fermentaciju u boci, nakon koje je neohodno da vino odleži minimum 15 meseci. Osim ljubitelja šampanjca u našoj zemlji, 25.000 do 30.000 boca "trijumfa" godišnje,  biće dostupno i u Moskvi, Cirihu, Čikagu, Njujorku, Londonu, Lozani i Beču, kao i u zemljama regiona.