Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


8. septembar 2009. 
  PRIVREDNICI ZA ULAZAK U EVROPSKU UNIJU

Predsednika Privredne komore Beograda, mr Milana Jankovića i delegaciju Komore u kojoj su bili Velimir Vukadin, predsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća Srbije i Jovana Ninković, koordinator za evropske integracije, Goran Perčević, generalni direktor Interkomerca i Toplica Spasojević, generalni direktor kompanije ITM, primio je Thieri Mariani, sekretar za medjunaorodne odnose Ministarstva za spoljne poslove Francuske, poznatije kao Quai dOrsey.
Predsednik Privredne komore Beograda iskoristio je priliku da predstavi spremnost privrednika Beograda i Srbije za što skoriji ulazak u Evropsku uniju i rezultate istraživanja po kojem su privrednici Beograda i Srbije, u izuzetno visokom procentu, zainteresovani za ulazak u Evropsku uniju, povećanje svog tržišta i povećenog poslovanja sa zemljama Evropske unije.
Thieri Marriani je ujedno i član Evropskog parlamenta I član Komisije zadužene za praćenje spremnosti Srbije (i Hrvatske) za ulazak u Evropsku uniju. U sledećih nekoliko meseci izradiće više izveštaja koja će nastati nakon poseta Srbiji, u kojima će procenjivati spremnost Srbije i svih njenih institucija za ulazak u EU. Gospodin Marrriani je izrazio svoju ličnu želju za što skorijim ulaskom Srbije u EU, ali isto tako je istakao da će brzina ulaska zavisiti samo od Srbije i poštovanja evropskih standarda. On se veoma pohvalno izrazio o aktivnostima Komore, o kojima je informisan od svojih saradnika. Zahvalio se podršci koju Komora daje Privrednoj komori Pariza i privredi Francuske u uspostavljanju bolje saradnje privreda Pariza i Beograda, Francuske i Srbije.