Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


8. septembar 2009.
   USPEŠNA SARADNJA KOMORA PARIZA I BEOGRADA

Predsednika Privredne komore Beograda, mr Milan Jankovića i delegaciju Komore u sastavu Velimir Vukadin, predsednik Unije malih i srednjih preduzeća, Jovana Ninković, koordinator za evropske integracije, Goran Perčević, generalni direktor Interkomerca, Toplica Spasojević, generalni direktor ITM Group, primio je direktor Centra za medjunarodne odnose Privredne komore Pariza, gospodin Žil Dabzi.
Privredne komore Pariza i Beograda veoma uspešno sarađuju već više godina. Do sada su uspešno orgnizovali veći broj susreta privrednika Pariza i Beograda i kontinuirano rade na promociji poslovne saradnje Francuske i Srbije. Cilj posete delegacije Privredne komore Beograda kolegama u Parizu bili su konkretni dogovori i definisanje zajedničkih aktivnosti u podizanju poslovne saradnje privrede Pariza i Beograda na što viši nivo, povećenju broja francuskih investicija u Srbiju, promociji potencijala Srbije u Francuskoj, organizaciji B2B susreta, kao i organizaciji zajedničkih edukativnih programa. Već na ovom susretu je dogovoreno više zajedničkih aktivnosti koje će se realizovati krajem ove i početkom sledeće godine.
Privredna komora Pariza koju je je 1803. godine osnovao Napoleon Bonaparta danas je najveća privredna komora u Francuskoj i Evropi i jedna je od najmoćnijih komora u Svetu. Bogatu lepezu aktivnosti realizuje kolektiv od 4.000 zaposlenih, a predstavljaju 310.000 članica, preduzeća osnovanih u Parizu, koja generišu 20% BDP Francuske.