Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

28. septembar 2010.

ODBORNICI SKUPŠTINE GRADA USVOJILI ODLUKU O POSTAVLJANJU PLOVNIH OBJEKATA NA TERITORIJI BEOGRADA

Odbornici Skupštine grada usvojili su Odluku o postavljanju plovnih objekata na delu obale i  vodenog prostora na teritoriji grada Beograda. Član  Gradskog veća Željko Ožegović istakao je, obrazlažući  ponuđeni predlog, da će on znatno poboljšati  dugogodišnje loše stanje na beogradskim  rekama.
''Loše stanje na beogradskom priobalju nastalo je početkom devedesetih godina prošlog veka, kada je donet Zakon o unutrašnjoj plovidbi, koji je zbog preplitanja nadležnosti doneo brojne probleme. Ovaj predlog odluke, sastavljen od 10 odeljaka, definiše uslove postavljanja plovnih objekata koji do sada nisu bili obuhvaćeni starom odlukom, poput postavljanja splav-kućica za odmor, kao i postavljanja plovnih objekata za potrebe pojedinih manifestacija. Novom odlukom je predviđen i godišnji pregled splavova, kako bi se održavali na zadovoljavajućem nivou, kao i postupak uklanjanja plovnih objekata'' – istakao je Ožegović.
On  je naveo da su u tom poslu učestvovali  svi koji su mogli da doprinesu  da se ta odluka na kvalitetan način  realizuje, od Sekretarijata za komunalne  poslove, Uprave za vode, „Beogradvoda”, Sekretarijata za ispekcijske poslove i Sekretarijata za finansije, Zavoda za urbanizam i  „Zelenila – Beograd”.