Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


14. septembar 2009.     POSETA DRŽAVNO-PRIVREDNE DELEGACIJE TAJLANDA

U okviru svoje četvorodnevne posete Srbiji, Privrednu komoru Beograda posetila je delegacija predstavnika Ambasade Tajlanda u Grčkoj (koja je na nerezidencijalnoj osnovi nadležna za diplomatsko-konzularne odnose sa Srbijom), zajedno sa predstavnicima nacionalne avio-kompanije Thai Airways International.

U razgovoru sa zamenikom šefa misije, gospođom Pachuen Phornmongonkol i prvim sekretarom Ambasade Tajlanda, gospodinom Phasit Chudabuddhi, predstavljen je privredni ambijent Srbije, uključujući potencijale za razvoj privredne saradnje dveju zemalja, pogodnosti koje su dostupne stranim investitorima koji su zainteresovani za ulaganje u privredu Beograda i Srbije.
Posebna pažnja posvećena je razmatranju mogućnosti za intenziviranje saradnje u oblasti turizma, gde je delegacija sa Tajlanda pokazala veliko interesovanje za predstavljanje na Međunarodnom sajmu turizma 2010. u Beogradu.
Sa predstavnicima Ambasade Tajlanda dogovoreno je i intenziviranje privredne saradnje glavnih gradova Tajlanda i Srbije, Bankoka i Beograda, kao i potpisivanje Sporazuma o saradnji između Privredne komore Beograda i Privredne komore Tajlanda.