Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

16.septembar 2009.  "ŽELEZNICE SRBIJE" PROSLAVILE 125 GODINA POSTOJANJA

"Železnica Srbije" obeležila je 15.septembar - Dan železničara i svoj 125. rođendan. Na ovaj dan pušten je saobraćaj prve pruge u Srbiji na relaciji Beograd -Niš. Predsednik Privredne komore Beograda mr Milan Janković čestitao je generalnom direktoru "Železnica Srbije" gospodinu Milovanu Mrakoviću jubilej, na kom je gospodin Marković prisutne upoznao  sa  aktivnostima i ostvarenim rezultatima preduzeća. Najvernijim putnicima i ljubiteljima muzejskog voza "Romantika" poklonjena je besplatna vožnja do Sremskih Karlovaca.
Premijer Republike Srbije gospodin Mirko Cvetković, je na Dan železničara obišao gradilište pruge Batajnica-Golubinci i u svom obraćanju, podržao  projekte modernizacije infrastrukture železnice.
Takođe su u saradnji sa preduzećem PTT "Srbija" i "Jugomarkom" izdate dve prigodne poštanske marke, koverat i žig. Poštanske marke prikazuju razvoj naše železnice kroz istoriju: prvu parnu lokomotivu sa zgradom beogradske železničke stanice i modernu elektrolokomotivu sa zgradom niške železničke stanice. Železnica Srbije je u saradnji sa Zavodom za izradu novčanica i kovanog novca prvi put napravila specijalnu kovanicu - 125 primeraka novčića koji na prednjoj strani ima gravuru parne lokomotive koja je davne 1884 godine vozila putnike od Beograda do Niša, a na poleđini logo "Železnica Srbije".