Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

28. mart 2009. god. u 20,30 časova „SAT ZA NAŠU PLANETU - EARTH HOUR 2009”

U susret predstojećem sastanku vodećih svetskih političara u Kopenhagenu, decembra 2009. godine, tokom koga se od očekuje novi globalni dogovor o klimatskim promenama, Svetski fond za zaštitu prirode (WWF) pozvao je čitavu svetsku javnost: pojedince, kompanije, institucije, gradove i države da se pridruže akciji „Sat za našu planetu – Earth Hour 2009.” Ovmo akcijom pozivaju se svi stanovnici planete Zemlje da u subotu, 28. marta 2009. godine na sat vremena (u 20,30 časova) ugase svetla i time skrenu pažnju tvorcima globalne politike u svetu na sve teže posledice globalnih klimatskih promena.
Učešće u ovoj akciji do sada je potvdilo više od 930 gradova sveta, a medju njima su ove godine po prvi put i Beograd i Novi Sad.
Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja Republike Srbije zvanično je podržalo akciju „Sat za našu planetu – Earth Hour 2009.” i tim povodom u subotu, 28. marta 2009. godine i u Beogradu i u Novom Sadu će svetla biti delimično ili potpuno biti ugašena na najpoznatijim zgradama, spomenicima i objektima.