Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


21. maj 2009.    «PRONALAZAŠTVO - BEOGRAD 2009» - BESEDA O MILUTINU MILANKOVIĆU

U Galeriji Centralnog doma Vojske Srbije, u toku je održavanje 29. međunarodne izložbe pronalazaka, novih tehnologija i industrijskog dizajna: «Pronalazaštvo - Beograd 2009».
Svečanom otvaranju su prisustvovali predstavnici Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj, Gradske uprave grada Beograda - Sekretarijat za privredu, Privredne komore Beograda, Privredne komore Srbije, Zavoda za intelektualnu svojinu, Vojske Srbije, SANU, fakulteta, instituta, kao i veliki broj privrednika i samostalnih pronalazača.
Na izložbi je predstavljeno preko sto radova pronalazača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Rusije, iz različitih oblasti.
Ovogodišnja izložba je posvećena liku i delu Milutina Milankovića, povodom čega će se u četvrtak 21. maja 2009.godine održati beseda o liku i značaju dela našeg poznatog naučnika i pronalazača. Predavanje će održati Aleksandar Petrović, koautor velike Izložbe SANU.
Poslednjeg dana izložbe, 22. maja sa početkom u 18h autorima najboljih rešenja biće dodeljena priznanja u vidu zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja sa likom Nikole Tesle, a za najbolje rešenje na izložbi biće dodeljen «Grand prix».