Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


22. oktobar 2009
.     EKO ETNO MEĐUNARODNI SAJAM PROIZVODA I USLUGA RURALNIH PODRUČJA 

U saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije i GTZ, Privredna komora Beograda je prvi put nastupila na sajmu Etno-Eko Hrvatska, koji se održao od 14-18 oktobra u Zagrebu. Na štandu Privredne komore predstavljeno je petnaest izlagača medju kojima su SRZ. "Kiri", Udruženje tkalja iz Novog Sada,  Aleks-vinarija,  SRZ. "Etno bazar" Čačak, Turistička organizacija Bački Petrovac, SRZ. "Janović", Tron-turs, Etno udruženje Zavičaj, Etno park Terzića Avlija, Etno selo Sirogojno, SRZ. "Kilim" i Centar za kulturu Grocka koji su pored rukotvorina i predstavili svoje pevačko društvo.
Umetničko društvo Talija je nastupom na bini predstavila tradicionalne igre iz svih delova Srbije. Izložbeni prostor Privredne komore posetio je predstavnik Republike Srbije u Hrvatskoj, savetnik Aco Jovanović, ministar turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, kao i gradonačelnik grada Kutjeva Ivica Nikolić.
Cilj sajma je bio da se predstavi deo bogatstva i raznolikost srpske tradicije, kao i seoskih proizvoda i kulturne baštine. Ova manifestacija omogućila je privrednim subjektima uključivanje na domaće i medjunarodno tržište, takodje je doprinela jačanju regionalne saradnje i medjusobnog  povezivanja u regionu.