ERAZMUS+ (ERASMUS+)

Erazmus+  je program Evropske unije namenjen finansiranju projekata, partnerstva, događaja i mobilnosti u oblasti obrazovanja i obuka, mladih i sporta. Program Erazmus+  pokriva period 2014-2020. Cilj ovog programa, čiji budžet iznosi 14,7 milijardi evra, je da doprinese smanjenu ranog napuštanja škole kao i povećanju broja visokoobrazovanih. Naglasak je stavljen na mogućnost učenja za pojedince u Evropskoj uniji i izvan nje, saradnji između orazovnih ustanova, organizacija mladih, preduzeća, lokalnih i regionalnih vlasti kao i nevladinih organizacija, kao i na podršci reformi politike u zemljama članicama i saradnji sa zemljama koje nisu deo EU.

Erazmus+ je otvoren za sve zemlje članice, Island, Lihtenštajn, Norvešku, Švajcarsku, zemlje kandidate kao i druge zemlje zapadnog Balkana. Pravo učešća imaju sve organizacije iz oblasti obrazovanja, osposobljavanja i sporta.

Za promovisanje i sprovođenje programa Erazmus+ u Srbiji, kada je reč o oblasti obrazovanja, nadležna je Fondacija Tempus – Erazmus+ kancelarija u Srbiji.

Detaljnije informacije možete naći na sajtu Evropske komisije.


Centar za edukaciju i upravljanje projektima

Info

Projekti Privredne komore Beograda

EU programi