3. mart 2017.

KAKO NAŠE ORGANIZACIJE OSTVARUJU CILЈEVE ODRŽIVOG RAZVOJA

U Privrednoj komori Srbije je održan drugi sastanak mreže Globalnog dogovora u Srbiji u 2017. godini, pod nazivom „Kako naše organizacije ostvaruju ciljeve održivog razvoja“. Tom prilikom je svoju prezentaciju realizovao Dušan Jakovljević ispred organizacije Zeleni razvojni centar, kao reprezentativni partner organizacije građanskog pokreta Let's do it! On je najavio akciju, koja se odvija pod radnim nazivom "Srbija bez divljih deponija" u nedelju 14. maja 2017. godine, koja predstavlja uvertiru ili generalnu probu za veliki događaj na svetskom nivou, zakazan za septembar 2018. godine, a za koji je planirano učešće čak 150 država sa oko 380 miliona volontera. Mreža pokreta Let's do it! je pokrenuta je 2008. godine u Estoniji i okuplja srodne organizacije u 113 zemalja sveta. Direktorka Rezervata Uvac, Miljka Dučić iz Nove Varoši je predstavila ovo zaštićeno prirodno dobro, skrenuvši pažnju na mogućnosti koje pruža ovo dobro, ali i na smetnje na koje nailaze u svom svakodnevnom radu. Specijalni rezervat prirode Uvac je poznat, pored kanjonske doline reke Uvac i njenih meandara i po prisustvu raznolikih ugroženih biljnih i životinjskih vrsta, od kojih se posebno izdvaja prisustvo beloglavog supa.

1. mart 2017.

OSNIVANJE RADNJI I KAKO RAZRADITI POSLOVNI PLAN

U organizaciji Privredne komore Srbije – Privredne komore Beograda, u cilju sticanja znanja iz oblasti pokretanja sopstvenog biznisa, realizovana je jednodnevna, besplatna radionica na temu  „Osnivanje radnji i kako razraditi poslovni plan“. Predavanja su zainteresovanima, u prepunoj sali Gradske uprave grada Beograda, realizovali: Branislava Simanić, na temu „Aktivnosti PKS na unapređenju preduzetništva u Srbiji“, Dejan Zrilić – „Program PKS-PKB za razvoj preduzetništva“, Aleksandar Milošević – „Osnivanje radnji i kako razviti poslovni plan“ i Danijela Sofronijević – „Kreiranje marketing strategije i marketing plana“. Program Radionica „Znanjem do cilja“ sprovodi Savet za zapošljavanje grada Beograda,  u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje – Filijala za grad Beograd, Privrednom komorom Srbije, Privrednom komorom Beograda, Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije Beograd i drugim relevantnim institucijama.


27. februar 2017.

RADIONICE „ZNANJEM DO CILJA” POČELE SA RADOM

Član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda Dragomir Petronijević i ministar za rad i zapošljvanje Aleksandar Vulin svečano su danas u Skupštini grada otvorili radionice „Znanjem do cilja”. 
Petronijević je podsetio da se kroz radionice „Znanjem do cilja”, treću godinu zaredom, obučavaju naši sugrađani kako da postanu preduzetnici i na koji način mogu da apliciraju za novac i kod republičkih i kod gradskih institucija. 
On je istakao da je put od ideje do realizacije težak, a da su Grad Beograd i država Srbija tu da se taj put skrati.
– Država sve više sredstava ulaže u preduzetništvo i samozapošljavanje. Prošle godine smo na nivou grada dodelili 33 lokala za mlade preduzetnike, 24 meseca bez plaćanja kirije, a ove godine nastavljamo sa tim projektom. Naučno-tehnološki park na Zvezdari je do skoro imao nula zaposlenih, dok je danas u njemu zaposleno više od 450 mladih inženjera u 441 kompaniji – istakao je Petronijević. 
Izvor: www.beograd.rs

Centar za ekonomsku politiku poreski sistem i poslovno izveštavanje


Info