10. novembar 2017.

Treći Beogradski investicioni dani – BID 2017

Treća po redu konferencija Beogradski investicioni dani održana je u petak, 10.novembra 2017. godine u Sava Centru. Više od četiri stotine učensnika - privrednika, domaćih i inostranih poslovnih udruženja, stranih investitora, međunarodnih poslovnih institucija,  predstavnika državnih institucija, privrednih komora, lokalnih samouprava, diplomatskih misija, obrazovnih institucija i banaka prisustvovalo je konferenciji koja je ove godine bila posvećena regionalnoj saradnji.
Forum je otvorila premijerka Republike Srbije Ana Brnabić koja je istakla da je naša zemlja postala fantastična investiciona destinacija, pre svega zahvaljujući naporima Vlade da obezbedi stabilno poslovno okruženje kao i makroekonomsku, fiskalnu i političku stabilnost.
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali podvukao je lidersku poziciju Beograda i značaj regiona u kontekstu novih investicija. Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio je da Beogradski investicioni dani postaju brend Beograda i ukazao da su tri najvažnija faktora koja čine ključ uspeha donosioci odluka, finansijske institucije i kompanije iz regiona.Tri paralelna panela bila su prilika za predstavljanje investicija u regionu, razmenu mišljenja o poslovnom ambijentu i merama za unapređenje poslovanja u regionu. Usledili su direktni poslovni razgovori na kojima su privrednici imali priliku da ostvare nove poslovne kontakte i predstave svoje projekte predstavnicima investicionih fondova i finansijskih institucija.

12. oktobar 2017.

PREZENTACIJA ASOCIJACIJE KINESKIH PRIVREDNIKA CECZ

U cilju unapređenja saradnje i povezivanja poslovanja beogradskih i kineskih privrednika, Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda i Asocijacija CECZ, koja se bavi povezivanjem i usmeravanjem kineskih privrednika ka centralno-evropskim kompanija, pozivaju vas na prezentaciju aktivnosti i načina na koji se mogu uvezati srpske kompanije kako bi ostvarile kontakt i poslovanje sa kineskim kompanijama koje su u bazi podatak CECZ-a.

Prezentacija će biti održana u četvrtak 12. oktobra 2017. godine, u 15h, u sali na međuspratu PKS-PK Beograda, Kneza Miloša 12. 

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete prezentaciji, popunjen registracioni formular dostavite na elektronsku adresu natasa.krneta@pks.rs; centareoi@pks.rs .       

6. oktobar 2017.

POTPISIVANJE PROTOKOLA I SPORAZUMA O SARADNJI SA SRPSKO-IRANSKOM POSLOVNOM KOMOROM, IRANSKO TRGOVINSKIM CENTROM I POSLOVNIM UDRUŽENJEM ELEKTROMAŠINOGRADNJA

U cilju poboljšanja uslova, unapređenja poslovanja, proširenja obima i stvaranja boljih tržišnih pozicija, kao i uspostavljanja bolje poslovno-tehničke saradnje između privrednih subjekata sa teritorije Republike Srbije i Irana, u prostorijama PKS-PK Beograda danas su potpisani: Protokol o saradnji između Iransko trgovinskog centra Balkan i PKS-PKBeograda, zatim Protokol o saradnji između Srpsko-Iranske poslovne komore i PKS-PK Beograda i Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između PKS-PKBeograda, Iransko trgovinskog centra Balkan i Poslovnog udruženja Elektromašinogradnja.


22. avgust 2017.

PRIVREDNICI PROVINCIJE ĐANGSI ZA SARADNJU SA SRPSKIM PARTNERIMA U SEKTORIMA GRAĐEVINE, ENERGETIKE I PREHRAMBENE INDUSTRIJE

Privredna delegacija Đangsi provincije, NR Kine, predvođena Li Wendžaom, direktorom Odeljenja za privredu provincije Đangsi, posetila je PKS-Privrednu komoru Beograda. Sastanak je organizovan u saradnji sa Guo Ksiao, predsednikom Asocijacije kineskih privrednika u Srbiji. 

Goste je pozdravio Svetozar Krstić, savetnik PKS-Privredne komore Beograda i akcentovao činjenicu da je PKS-Privredna komora Beograda prepoznata, u okviru jedinstvenog komorskog sistema Srbije, kao Komora koja ima izuzetno dobru saradnju sa institucijama i privrednicima iz NR Kine, čemu svedoče i mnogobrojni potpisani sporazumi o saradnji sa kineskim privrednim asocijacijama. 

Centar za ekonomske odnose sa inostranstvom

Info

Kineska sekcija

EU