18-20. mart 2017.

4. MEĐUNARODNI SAJAM HRANE I PIĆA-FOOD EXPO, Grčka

Mediteranski sajam prehrambenih proizvoda i pića će biti održan u periodu od 18-20. marta 2017, pod pokroviteljstvom:

  • Grčkog Ministarstva poljoprivrednog razvoja i prehrambenih proizvoda
  • Unije grčkih prehrambenih industrija
  • Grčkog udruženja vinara
  • Grčkog udruženja industrija i prerađivača maslinovog ulja
  • Udruženja grčkih prerađivačkih industrija mesa

Kontakt osoba za sve dodatne informacije je gospodin Đorđe Mićić, djolemicic@gmail.com, telefon: 063/241 870.  


20-22. mart 2017.

11. MEĐUNARODNA IZLOŽBA PLASTIKE, AMBALAŽE I ŠTAMPE - AZIJA 2017

Kompanija ECOMMERCE GATEWAY PAKISTAN PRIVATE LIMITED organizuje 11. Međunarodnu izložbu plastike, ambalaže i štampe AZIJA 2017, a u okviru izložbe biće održana manifestacija PREHRAMBENE TEHNOLOGIJE 2017. Za sve dodatne informacije kontakt osoba je gospodin Farhan Anis, potpredsednik/direktor projekta, farhan@ecgateway.net, mobilni telefon: 0092 300 8244446.   

28-30. mart 2017.

17. Tekstil Azija 2017-MEĐUNARODNA TEKSTILNA & IZLOŽBA MAŠINA ZA GARDEROBU, u Krači Ekspo Centru, Pakistan

Privatno preduzeće „Pakistan Readymade Garments Manufecturers&Exporters Association“ organizuje 17. Tekstil Azija 2017.-Međunarodnu Tekstilnu i Izložbu Mašina za Graderobu, koja će se održati od 28-30. marta 2017, u Karači Ekspo Centru, Pakistan.

Za više informacija, zainteresovani se mogu informisati putem mail adrese info@textileasia.co.pk ili se mogu obratiti Centru za ekonomske odnose s inostranstvom Privredne komore Beograda putem telefona +381 (0)11 2642 088 ili putem mail-a centareoi@kombeg.org.rs

7-9. april 2017.

14. MEĐUNARODNA IZLOŽBA "MOJ KARAČI" - OAZA HARMONIJE

Privredna i industrijska komora Karačija po 14. put za redom organizuje međunarodnu izložbu pod nazivom „MOJ KARAČI“. Izložba će biti održana u periodu od 7. - 9. aprila 2017, u Karači Ekspo Centru, Karači, Pakistan. To je ujedno i najveći potrošački događaj u Karačiju. Dodatne informacije dostupne su u Privrednoj i industrijskoj komori Karačija, kontakt osoba je: gospođica Nida Aman, nida.aman@kcci.com.pk.  

17-20. april 2017.

3. SVETSKA IZLOŽBA USLUGA, INDIJA

Svetska izložba će biti održana u Indiji, u periodu od 17-20. aprila 2017, a fokus će biti na informacionim tehnologijama i telekomunikacijama, turizmu, medije i zabava, zdravstvena zaštita, logistika, zaštita životne sredine, obrazovanje, bankarstvo i finansije. Prošlogodišnja izložba koja je održana u aprilu 2016, okupila je predstavnike iz 65 zemalja sveta, 450 izlagača, a preko 3000 B2B sastanaka je održano. Za sve dodatne informacije kontakt osoba je gospodin Šankar, generalni menadžer, j.shankar@cii.in, +91 124 401 4531.


20-22. april 2017.

3. MEĐUNARODNA IZLOŽBA I KONFERENCIJA O INDUSTRIJI ČELIKA, MUMBAI, INDIJA

3. Međunarodna izložba i konferencija o industriji čelika, INDIA STEEL EXPO 2017, održaće se u Mumbai izložbenom centru, u gradu Mumbaiu, Indija, u periodu od 20. do 22. aprila 2017. godine. India Steel Expo je događaj koji je pokrenut na inicijativu Ministarstva čelika Vlade Indije i Federacije privrednih komora Indije, kako bi se obezbedila platforma učesnicima, predstavnicima, poslovnim posetiocima i ključnim donosiocima odluka u sektoru industrije čelika da se međusobno povežu, razmene poslovna iskustva i istraže nove poslovne mogućnosti. Tokom manifestacije osim izložbe i konferencije održava se i B2B sastanak privrednika, poslovni forum menadžera i susret investitora. Cilj manifestacije „India Expo Steel“ jeste da predstavi najnovije proizvode, tehnologije, mašine i opremu industrije čelika Indije, kao i da razmeni praktična znanja i informacije koje su u vezi sa razvojem dizajna i metodologije analize i obrade čelika. Poslednji održan sajam India Steel Expo posetilo je oko 6500 privrednika, 180 izlagača, 254 brendova iz 18 zemalja. Kompanije zainteresovane za učešće na sajmu, detaljne informacije mogu dobiti putem internet stranice: www.indiasteelexpo.in ili se mogu obratiti Centru za međunarodne ekonomske odnose s inostranstvom PK Beograda putem elektronske adrese centareoi@kombeg.org.rs ili telefonom 011/2642-088.

22–24. april 2017.

SAJAM KINESKE SAVREMENE POLJOPRIVREDE, PEKING

Međunarodni Sajam kineske savremene poljoprivrede (CIMAE) održava se svake godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine (MOFCOM), Kineskog udruženja za promovisanje međunarodne saradnje u poljoprivredi i Kineskog instituta za poljoprivredniinženjering, kao međunarodni sajam poljoprivredne i novih visokih tehnologija. CIMAE je uspešno održan već 7 puta i on promoviše popularizaciju i primenu visoke tehnologije u poljoprivredi, nastoji da podigne nivo kvaliteta kineske poljoprivredne opreme i unapredi međunarodnu komunikaciju i saradnju. CIMAE je 2014. dobio nagradu „Kineskih najboljih deset sajmova“ i po mnogima predstavlja najznačajniji sajam kineske savremene pojloprivrede. CIMAE 2017 će biti održan u periodu od 22. – 24. aprila 2017, u Pekingu, na 50000m² izložbenog prostora, a očekuje se oko 1500 izlagača i oko 50.000 gostiju. Tema CIMAE 2017 je tehnologija, inovacije i razvoj, uključujući 9 celina: izložbe pojedinih zemalja, internet i poljoprivreda, poljoprivredna avijacija, poljoprivredni objekti, tehnologija stočarstva, poljoprivredne mašine, đubrivo, seme i sadnice, zaštita zemljišta. Planirano je organizovanje tematskih konferencija i foruma u cilju uspostavljanja platforme za saradnju u oblasti pojloprivredne opreme i tehnologije, razmene resursa i konsultacija.

Dodatne informacije dostupne su na internet stranici: http://en.cimae.com.cn/.

8–13. maj 2017.

50. MEĐUNARODNI SAJAM GRADA ALŽIRA

Ovogodišnja jubilarna Sajamska manifestacija grada Alžira održaće se u izložbenom prostoru “Palais des expositions” u gradu Alžiru. Počasni gost ovog sajma biće Ruska Federacija. Obzirom da je Međunarodni sajam grada Alžira, jedinstveni događaj međunarodnog privredno – trgovinskog karaktera na afričkom kontinentu, u region Magreba, koji okuplja više od 40 nacija i na hiljade alžirskih i inostranih preduzeća i kompanija, izuzetna je prilika za promociju poslovnih mogućnosti.
Prijava učešća i dodatne informacije dostupne su online, na internet stranici Alžirskog preduzeća za sajmove i izložbe SAFEX: www.safex.dz.


31. maj-2. jun 2017.

SAJAM CHINA SMART EXPO 2017

 

Ovogodišnja sajamska manifestacija CHINA SMART EXPO, koju svake godine organizuje CECZ Co Ltd, biće  održana u Budimpešti, Mađarska, u periodu od 31. maja do 2. juna 2017.
Na sajamskoj izložbi prisustvovaće oko 200 kompanija iz NR Kine koje će ponuditi svoje proizvode zainteresovanim kompanijama. Ovo je jedinstvena prilika povezivanja poslovanja sa kompanijama iz NR Kine, a zainteresovane kompanije iz Srbije biće u mogućnosti da pronađu adekvatnog partnera za svoj posao.  
Dodatne informacijeInformacija o manifestaciji. Informacija o China Smart Expo 2017.
Zainteresovani privrednici treba da popune on-line prijavu.


6. jun 2017.

"DANI MINSKA U BEOGRADU"

Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda, u saradnji sa Minskim odeljenjem Beloruske trgovinsko-industrijske komore, u okviru kulturno-privredne manifestacije "Dani Minska u Beogradu", organizuju poslovni forum i B2B susrete beloruskih i srpskih privrednika, 6. juna 2017. godine u Sava Centru.
U okviru foruma biće održani i bilateralni susreti beloruskih i srpskih privrednika. Cilj poslovnog foruma je uspostavljanje dugoročne i uspešne saradnje privrednika dveju zemalja. Jačanje starih i uspostavljanje novih kontakata beloruskih i srpskih predstavnika privrede doprineće razvoju bilateralne privredne saradnje kako Beograda i Minska, tako i republika Srbije i Belorusije.


22- 24. avgust 2017.

13. MEĐUNARODNI SAJAM I KONFERENCIJA ZDRAVSTVA, KARAČI, EKSPO CENTAR PAKISTAN

U organizaciji privatne kompanije “Ecommerce Gateway Pakistan Private Limited“  i “13. Pharma Asia International Exhibition and Conferences“, biće održan 13. Međunarodni Sajam i Konferencija zdravstva Karači, Ekspo Centar Pakistan, u periodu od 22. do 24. avgusta 2017 godine, u Ekspo Centru Karači, Pakistan.
Za prijavu učešća i za sve dodatne informacije kontakt je gospodin Farhan Anis, potpredsednik i direktor projekta, putem elektronske pošte: farhan@ecgateway.net, skype: fahanecg ili preko Ambasade Islamske Republike Pakistana, broj telefona: 011/2661-676 i elektronska pošta: parepbelgrade@mofa.gov.pk ,  ambpakistana@sbb.rs .


21. septembar 2017.

POSLOVNI FORUM PRIVREDNIKA BEOGRADA I RABATA

Povodom svečanog obeležavanja 60 godina od uspostavljanja marokansko-srpskih diplomatskih odnosa, Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda, u saradnji sa Gradom Beogradom, Gradom Rabatom i Ambasadom Kraljevine Maroka, organizuje "Poslovni forum privrednika Beograda i Rabata" koji će biti održan u četvrtak, 21. septembra 2017. godine, sa početkom u 10 časova, u PKS-Privrednoj komori Beograda, sala 6 na šestom spratu.

Pozivamo vas da učestvujete na poslovnom forumu i sve zainteresovane privrednike molimo da popunjeni registracioni formular dostave na elektronsku poštu centareoi@pks.rs , najkasnije do ponedeljka, 18. septembra 2017. godine.
           Spisak članova delegacije Rabata


20. oktobar 2017.

DANI SKADARLIJE I REGIONALNI POSLOVNI FORUM U RIJECI I OPATIJI

Primorsko-granska županija Republike Hrvatske, gradovi Beograd, Rijeka i Opatija organizuju proslavu 300 godina pravoslavlja i manifestaciju "Dani Skadarlije u Rijeci i Opatiji".  

Županijska komora Rijeke u saradnji sa PKS-PK Beograda organizuju Regionalni poslovni forum, u čijem fokusu će biti regionalne inicijative unapređenja saradnje i projektnih ideja za buduću saradnju. Forum će biti održan 20. oktobra 2017. u prostorijama HGK-Županijskoj komori Rijeke,  Bulevar olsobođenja 23, Rijeka.

Forum će okupiti privrednike i predstavnike privrednih komora iz zemalja s kojima se Republika Hrvatska graniči, predstavnike lokalnih institucija koje učestvuju u privrednom životu i privrednici Primorsko-goranske županije.
Potrebno je da zainteresovani dostave popunjen registracioni formular na elektronsku adresu iva.mihailovic@pks.rs.          


5. decembar 2017.

KROZ SARADNJU SA CECZ-OM DO LAKŠEG I BEZBEDNIJEG POSLOVANJA S KINOM

Zona saradnje za Centralnu Evropu - CECZ osnovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine Republike Kine, u cilju povezivanja evropskih privrednih subjekata s kineskim kompanijama i podrške unapređenju saradnje Evrope i Kine.

Srpski privrednici imaju priliku da besplatno koriste usluge CECZ-a, a na raspolaganju im je baza od oko 600 kineskih kompanija iz različitih oblasti, koja se neprestalno uvećava. Ono što je veoma važno za naše privrednike jeste činjenica da su sve kompanije iz baze prošle proveru Ministarstva trgovine N. R. Kine i da predstavljaju pouzdanog privrednog partnera.

Dodatne informacije dostupne su u sledećem dokumentu: 
Centar za ekonomske odnose sa inostranstvom

Info

Kineska sekcija

EU