25. april 2018.

ZA MODERNIZACIJU MALE PRIVREDE JOŠ POLA MILIJARDE DINARA – BESPOVRATNO

Ministarstvo privrede raspisalo je danas, već petu godinu zaredom, javni poziv za program podrške maloj privredi - sufinansiranje kupovine novih mašina i proizvodne opreme, za koji privrednici, sada već tradicionalno, pokazuju najveće interesovanje. Ove godine je u te svrhe Ministarstvo privrede obezbedilo više od pola milijarde, odnosno tačno 556 miliona dinara bespovratnog novca.

Uvažavajući potrebe privrede, ove godine je dupliran maksimalan iznos granta koji jedna firma može da dobije za kupovinu opreme. U 2018. godini je, po preduzeću, gornji limit za bespovratna sredstva povećan sa 2,5 miliona na pet miliona dinara. Takođe, kako bi preduzetnici nastavili sa modernizacijom opreme za proizvodnju, omogućeno im je da konkurišu za ovaj program  bez obzira da li su već bili korisnici državnih sredstava po nekom drugom osnovu ili programu u prethodnom periodu, saopšteno je iz Ministarstva.

Takođe, partnerske finansijske kuće ne traže druga sredstva obezbeđenja, već će to biti samo zaloga na kupljenoj opremi.

Programom za nabavku opreme predviđeno je sufinansiranje samo proizvodne opreme i alata, što će doprineti razvoju proizvodnih firmi u Srbiji.

5. mart 2018.

BUKVAR POSLOVANJA - BESPLATNA PODRŠKA ZA PRIVREDNIKE

Privredna komora Srbije pokrenula je Bukvar poslovanja, koji predstavlja besplatnu podršku svima koji planiraju da počnu sopstveni biznis, ali i mikro, malim i srednjim preduzećima koja se suočavaju sa nedoumicama i izazovima u dnevnom poslovanju.

Bukvar poslovanja se nalazi na Internet adresi:  www.pks.rs/bukvarposlovanja.

Za brz i adekvatan odgovor možete posetiti „Bukvar poslovanja“ ili kontaktirati BIS putem  telefona: 0800 808 809  i e-mail: bis@pks.rs .


23. februar 2018.

RADOVAN MILOJEVIĆ JE EY PREDUZETNIK GODINE U SRBIJI

Radovan Milojević, vlasnik kompanije Stublina, dobitnik je prestižnog priznanja EY Preduzetnik godine™ koje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) dodeljuje šestu godinu za redom, a nagradu su mu uručili predsednik ovogodišnjeg nezavisnog žirija, Darko Budeč i Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.
Pored glavne nagrade, priznanja su uručena Milisavu Novičiću, vlasniku kompanije Unipromet u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine™ i Miroslavu Kovačeviću koji stoji ispred porodične kompanije Vinarija Kovačević u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine™.
„Ovo izuzetno priznanje koje mi je uručeno na osnovu fantastičnih uspeha kompanije Stublina predstavlja krunu uspeha našeg poslovanja. Ispred čitavog tima kompanije koja niže uspehe već 25 godina, ponosan sam na to što je naš trud primećen”, izjavio je Radovan Milović, pobednik ovogodišnjeg takmičenja EY Preduzetnik godine.
Izvor: Biznis i finansije

Preduzetništvo

Info