ZAJEDNICA OPŠTIH UDRUŽENJA PREDUZETNIKA


POZDRAVNA REČ PREDSEDNIKA
ZAJEDNICE OPŠTIH UDRUŽENJA PREDUZETNIKADragi   preduzetnici,

Privredna Komora  kao  Vaš  servis, servis  beogradske privrede,  u kojoj  Vi  zauzimate  izuzetno  značajno  mesto, hoće  da kroz stavljanje akcenta na razvoj privatnika-preduzetnika potvrdi  Vašu snagu kao motor razvoja privrede ne samo Beograda, već  i cele Srbije.

Na žalost,  zbog neusaglašenosti sistema vrednosti  privređivanja preduzetnika sa tržišnom ekonomijom,   svi preduzetnici su, na neki način, tretirani kao  privrednici drugog reda. To ćemo, kroz energične nove korake,  sa efikasnijim ciljevima u radu  promeniti,   iskoristivši postojeću detaljnu analizu stanja kao osnovu za postavljanje razvojnog programa za sve beogradske preduzetnike.

Istovremeno  kada svaki preduzetnik oseti da je on kao privrednik  cenjen potencijal  u okviru razvoja srpske privrede, a da kroz komorski sistem može da ostvari svoje interese i lično utiče na efikasnost svog rada, kao i da  utiče na donošenje raznih zakonskih akata, neophodnih za lakši rad i lakše snalaženje u poslovanju, zajednica opštih udruženja  preduzetnika Beograda, postaće moćna i  uspešna zajednica svih Vas.

Zalažući se za jačanje veza između preduzetnika, lokalne samouprave i države, stvorićemo teren za najveći razvojni potencijal, koji će sigurno prevazići okvire regiona, a u korist  i za interese Vas preduzetnika.

Osnovna borba sa kojom ćemo se odmah uhvatiti u koštac, a radi podrške Vama i vašim delatnostima, je eleminisanje značajnog negativnog opterećenja preduzetničke delatnosti, a to je siva ekeonomija i rad na crno. Zaštitićemo legalno privredjivanje Vas preduzetnika i u tom pravcu ćemo se ubrzo već sresti  sa Vama na terenu, a od Vlade i države ćemo tražiti iste uslove za poslovanje bez obzira da li se radi o preduzetnicima, malim i srednjim preduzecima,  velikim gigantima ili javnim preduzecima i privrednim društvima.

Svojim znanjem, organizovanošću, profesionalnim odnosom, želimo da podstaknemo udruživanje preduzetnika, kroz naša opsta  udruženje kako bi efikasnim načinom informisanja, upoznavanja   i obaveštavanja  preduzetnika o svim aktivnim programima i aktivnostima postali neizostavan deo mehanizma razvoja privrede u Beogradu.

Milivoj Armuš


Pozdrav !


Preduzetništvo

Info