GRUPACIJA ZA MEDICINSKU OPREMU22. decembar 2014.

PRAVNA ZAŠTITA LEKARA OD RIZIKA I NEŽELJENIH  POSLEDICA  U MEDICINI

U organizaciji Udruženja industrije - Grupacije za medicinsku opremu u Privrednoj komori Beograda održan je stručni skup na temu: Pravna zaštita lekara od rizika i neželjenih posledica  u medicini Na skupu su o oblicima odgovornosti za rizike i nastale štete u medicini kao i pravnom značaju rizika u obavljanju medicinskih delatnosti govorile dr Marta Sjeničić, dipl. pravnik i dr Hajrija Mujović-Zornić, dipl. pravnik. 


28. novembar 2014.

KONSTITUISANA GRUPACIJA ZA MEDICINSKU OPREMU

Na icijativu članova Privredne komore Beograda osnovana je Grupacija za medicinsku opremu u okviru Udruženja industrije sa ciljem zastupanja zajedničkih interesa privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom servisiranjem i uvozom medicinske opreme kao i regulisanjem normativa u ovim oblastima.
Na prvoj konstitutivnoj sednici Grupacije predloženi su članovi i predsednik Odbora grupacije i usvojen je Poslovnik o radu.
Za predednika Grupacije izabran je  dipl.inž.maš. Zoran Bjelica, Medical Supply, Beograd.
Gospodin Bjelica je prisutima predložio plan rada za narednu godinu i dogovoreno je da članovi dostave svoje primedbe i sugestije na planirane teme.
Na sastanku je zaključeno da je problematika složena, ali da će članice moći, organizovano, preko Privredne komore Beogarda, pokretati inicijativu za izmene i dopune zakona ili propisa i na taj način učestvovati u doktrinarnom i normativnom uređenju ove oblasti.


Udruženje industrije