GRUPACIJA ZA ENERGETIKU
16. oktobar 2015.

ODRŽAN 11. MEĐUNARODNI SAJAM ENERGETIKE – “ENERGETIKA 2015”

Na Beogradskom sajmu, od 14. do. 16. oktobra 2015.godine, održane su dve manifestacije 11.Međunarodni sajam energetike i 12.Međunarodni sajam zaštite životne sredine gde je izlagalo oko 150 izlagača.
Reč je o sajmovima koji povezuju potrebe, obaveze i mogućnosti u ovim oblastima, a održani su pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine pod zajedničkim sloganom „Nova energija“.
Privredna komora Beograda je na svom štandu predstavila nekoliko članica koje se bave poslovima u oblasti energetike i energatske efikasnosti.
U okviru sajma energetike održan je okrugi sto na temu „Regionalna saradnja u energetici i zajednički nastup na trećim tržištima“gde je istaknuto da energetika predstavlja stub privredne stabilnosti Zapadnog Balkana.

21. april 2015.

OSNOVANA GRUPACIJA ZA  ENEREGTIKU U PRIVREDNOJ KOMORI BEOGRADA

U Privrednoj komori Berograda danas je osnovana Grupacija za energetiku, rudarstvo, toplikifikaciju i gasifikaciju za čijeg predsednika je izabrana Polka Todorić iz RB Kolubara, a za zamenika predsednika sekretar Sekretarijata za energetiku Grada, Marko Stojanović.
Savetnik predsednika Privedne komore Beograda, Vekoslav Šošević rekao je da je u okviru politike novog  rukovodstva Komore da sektorski organizuju grupacije sa ciljem da se domaća industrija zaposli. On je upozorio da se često raspisuju tenderi isključivo na engleskom jeziku na kojima pobeđuju učesnici iz inostranastva koji po kvalitetu ne mogu da se porede sa domaćim kompanijama, zbog čega je Komora u obavezi da ukazuje na anomalije i pomaže privrednicima da se što bolje pripreme za ovu vrstu nadmetanja.


31. mart 2015.

SRBIJI  POTREBNA NOVA INDUSTRIJSKA POLITIKA

Srbija ima potencijale da prevaziđe ekonomske teškoće, ali neće biti lako jer nema čarobnog štapića, izjavio je danas  u Privrednoj komori beograda  profesor Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju,  Mihailo Crnobrnja.
U izlaganju o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u Srbiji i Beogradu na sednici Odbora za industriju koja je prešla u interaktivnu raspravu na ovu temu sa privrednicima, Crnobrnja je rekao da on ne podržava insistiranje na stranim investicijama već da bi prioritetan državni projekat trebalo da bude podsticajni mehanizam za domaće investicije koje bi doprinele da se maksimalno iskoriste komparativne prednosti zemlje. Integracija sa Evropskom unijom trebalo bi da posluži kao sredstvo razvoja Srbije, a ne cilj, smatra Crnobrnja.


Udruženje industrije