GRUPACIJA PROIZVOĐAČA PEKARSKIH PROIZVODA26. maj 2016.

DON DON: JEDINA FABRIKA TOSTA BIĆE U SRBIJI

Slovenačka pekarska kompanija Don Don otvoriće dogodine fabriku za proizvodnju tosta u Srbiji, koja će biti jedina takva u grupi i snabdevaće sva tržišta. Don Don, koji posluje u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, uložiće u novu fabriku više od četiri miliona evra, izjavila je članica Uprave Don Dona i jedan od osnivača kompanije Alenka Mozetič Zavrl. “Mislim da ćemo na jesen biti spremni da potpišemo ugovore za opremu, zatim i pripremimo prostor. Takođe moramo se dogovoriti sa dobavljačima sirovina kako bi sve funkcionisalo bez zastoja”, rekla je Zavrl i istakla da će ta fabrika snabdevati tostom kupce na svim tržištima na kojima Don Don posluje. (b92)


3. februar 2016.

MAKSIMALNA CENA HLEBA "SAVA" OSTAJE 46 DINARA

Vlada Srbije produžila je do 31. jula 2016. godine uredbu kojom se cena hleba "sava" ograničava na maksimalno do 46 dinara. Uredbom o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" pekari se obavezuju da taj hleb od 500 grama mora da čini najmanje 40% njihove dnevne proizvodnje. Trgovci takođe imaju obavezu da u kompletnom plasmanu hleba, bar 40% dnevne ponude bude hleb "sava". Uredba, koja je stupila na snagu 1. februara, predviđa kazne do dva miliona dinara i zatvaranje objekata do godinu dana, ukoliko se propisi ne poštuju. Hleb mora biti plaćen pekarima u roku od 20 dana. Vlada Srbije je cenu tog hleba pod trgovačkim imenom "sava", prvi put uredbom ograničila u julu 2011. godine. (Beta)


27. januar 2016.

"DON DON" POSTAO NAJVEĆI REGIONALNI IGRAČ U PEKARSKOJ INDUSTRIJI

Preuzimanjem "Pekare Grosuplje" od "Mercatora", jedne od najpoznatijih pekara za proizvodnju hleba i peciva u Sloveniji, "Don Don" je postao najveći regionalni igrač u pekarskoj industriji na prostoru bivše Jugoslavije. Najvažniji fokus u 2016. godini biće konsolidacija procesa i proizvodnje u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, ali i razvoj sopstvene maloprodaje, poručuju iz kompanije.  Integracija "Pekare Grosuplje" u grupu "Don Don" u oktobru 2015. omogućila je podjednaku stabilnost u svim delovima kompanije, ali i postavila dobre osnove za dalju ekspanziju. "Don Don" zajedno sa "Pekarom Grosuplje" u 2016. godini planira oko 100 mil EUR godišnjeg prometa, čime će zauzeti prvo mesto među pekarskim proizvođačima u regiji. (Ekapija) 


27. oktobar 2015.

"ALEKSANDRIJA FRUŠKA GORA" POKRENULA PROIZVODNJU BEZGLUTENSKE HRANE

Kompanija "Aleksandrija Fruška gora" saopštila je da je počela da radi prva fabrika bezglutenske hrane u Srbiji u njihovom novom pogonu u Čurugu. Projekat bezglutenskih proizvoda nastao je sa namerom tehnologa te kompanije da dođu do nove grupe proizvoda od celog zrna prosa i heljde, koji bi zadovoljli sve nutritivne potrebe ljudi. Proso i heljda su nutritivno nadmoćnije žitarice od pšenice i pirinča i imaju značaj u prevenciji dijabetesa, jer obe vrste imaju nizak glikemijski indeks. Kompanija već nekoliko godina razvija kategoriju funkcionalnih proizvoda u saradnji sa Institutom za prehrambenu tehnologiju Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Centrom za ispitivanje namirnica.


26. februar 2015.

OSNOVANA GRUPACIJA PROIZVOĐAČA PEKARSKIH PROIZODA

U Privrednoj komori Beograda, 26. februara 2015. godine u zajedničkoj organizaciji Udruženja poljoprivrede i prehrambene industrije i Zajednice opštih udruženja preduzetnika održana je konstitutivna sednica Grupacije proizvođača pekarkih proizvoda.

Predložen je plan rada i usvojeni su osnovni zadaci Grupacije. U tom smislu predloženo je da Grupacija inicira, podstiče, pomaže i kordinira aktivnosti na ostvarivanju što povoljnijih uslova za razvoj i rad proizvođača pekarskih proizvoda kao i da radi na zastupanju interesa članova kod nadležnih organa.
Definisano je da će se na sledećoj sednici  izabrati rukovodstvo Grupacije.


Udruženje poljoprivrede i prehrambene industrije

Zadružni savez

Sekcija

Info

Projekat "Kačerski med"

Projekat Agro info punktovi