GRUPACIJA PROIZVOĐAČA, DISTRIBUTERA I PRUŽAOCA ZDRAVSTVENIH USLUGA U OBLASTI LEKOVA, MEDICINSKIH SREDSTAVA I DIJETETSKIH SUPLEMENATA19. maj 2016.

OTVOREN  DRUGI  SAJAM MEDICINE I FARMACIJE EXPO MEDIC  2016

U Belexpo centru otvoren je Drugi sajam medicine i farmacije Expo Medic, na kome izlaže preko 40 farmaceutskih  kompanija, proizvođača dijetetskih suplemenata, funkcionalne hrane i kozmetike kao i zdravstvenih ustanova.
Organizator Sajma, koji se održava od 19. do 21. maja, je Grupacija proizvođača, distributera i pružalaca usluga u oblasti lekova, medicinskih sredstava i dijetetskih suplemenata Privredne komore Beograda, a  pokrovitelj  je Privredna komora Beograda, uz podršku Grada Beograda i gradskog Sekretarijata za zdravstvo.
Grupacija je pokazala veliku inicijativu i s pravom ovu manifestaciju održava pod sloganom "Znanjem do zdravlja",  jer se radi o onom delu naše privrede koja maksimalno uvažava i koristi znanje i nove tehnologije i  na taj način postiže dodatu vrednost na domaćem i na stranom tržištu, rekao je na otvaranju Sajma, predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić.


11. februar 2016.

5. SEDNICA GRUPACIJE PROIZVOĐAČA, DISTRIBUTERA I  PRUŽAOCA ZDRAVSTVENIH USLUGA U OBLASTI LEKOVA,  MEDICINSKIH SREDSTAVA I DIJETETSKIH SUPLEMENATA

U Privrednoj komori Beograda, u organizaciji Udruženja industrije i Udruženja trgovine, turizma i usluga,   održana je 5. Sednica Grupacije proizvođača, distributera i pružaoca zdravstvenih usluga u oblasti lekova,  medicinskih sredstava i dijetetskih suplemenata.

Sednici je prisustvovala predstavnica Sekretarijata za saobraćaj i komunalne delatnosti Grada Beograda i izložila aktivnosti Sekretarijata povodom inicijative Privredne komore Beograda i Grupacije, vezane za pitanje dostave  lekova i medicinskih sredstava u centralnoj zoni Grada, a s obzirom na nemogućnost i zabranu parkiranja vozila. Sekretarijat će sprovesti sve potrebne aktivnisti da bi se vozilima sa znakom Crvenog krsta obezbedila mogućnost zaustavljanja i parkiranja pri specificiranim ustanovama.

Izložen je Plan rada za 2016. god, u kome se posebno naglašava intencija na organizaciji sajmova i internacionalizaciji poslovanja članova Grupacije. Grupacija će aktivno učestvovati u pripremi svih predloga zakona koji se odnose na medicinsku i farmaceutsku delatnost, kao i na predloge zakona koje uređuju oblast zaštite životne sredine.


11. februar 2016.

SASTANAK STRUČNOG I ORGANIZACIONOG ODBORA GRUPACIJE PROIZVOĐAČA, DISTRIBUTERA I PRUŽAOCA ZDRAVSTVENIH USLUGA U OBLASTI LEKOVA,  MEDICINSKIH SREDSTAVA I DIJETETSKIH SUPLEMENATA

U organizaciji Grupacije proizvođača, distributera i pružaoca zdravstvenih usluga u oblasti lekova,  medicinskih sredstava i dijetetskih suplemenata u okviru Udruženja industrije i Udruženja trgovine, turizma i usluga, Privredne komore Beograda, održan je sasranak  na kome su konstitituisani stručni i organizacioni odbori Grupacije.

Odbori su konstituisani od predstavnika iz visoko-obrazovnih i stručnih institucija, kao što su fakulteti, instituti, granske komore i sl. sa ciljem podizanja sajmske manifestacije na visok stručni  nivo.


15. oktobar 2015.

PREDSEDNIK PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA OTVORIO SAJAM EXPO MEDIC

Predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić  otvorio je danas Sajam farmacije i medicine EXPO MEDIC, koji se održava od 15. do 17. oktobra, u beogradskom Domu sindikata.
Grupacija proizvođača, distributera i pružaoca zdravstvenih usluga u oblasti lekova, medicinskih sredstava i dijetetskih suplementa u Privrednoj komori Beograda organizator je ovog sajma, na kome će se predstaviti oko 40 privrednih subjekata, domaćih i stranih farmaceutskih kuća, proizvođača dijetetksih suplemenata, kozmetičkih proizvoda i funkcionalne hrane i 12 udruženja pacijenata, izjavio je Miletić. On je istakao da je Privredna komora Beograda uspela da okupi najveće proizvođače lekova u zemlji u grupaciju, koja pokriva značajan segment srpske privrede. Važno je da proizvođači i pružaoci usluga imaju priliku da pokažu kvalitet, znanje i veštine, jer se radi o važnom segmentu privrede, pre svega za zdravlje građana ove zemlje, istakao je Miletić. On je ocenio da ovakva okupljanja kompanija predstavljaju i  novu mogućnost da Privredna komora Beograda pruži one usluge, koje su potrebne privredi, informacije o tržištima i svemu onome što se odnosi na kreiranje ambijenta privređivanja.


9. oktobar 2015.

SAJAM FARMACIJE I MEDICINE EXPO MEDIC  OD 15. DO 17. OKTOBRA U BEOGRADU

Sajam farmacije i medicine EXPO MEDIC  biće održan u Beogradu od 15. do 17. oktobra, najavljeno je danas u Privrednoj komori Beograda.
Na konferenciji za novinare, organizatori, predstavnici Grupacije proizvođača, distributera i pružaoca zdravstvenih usluga u oblasti lekova, medicinskih sredstava i dijetetskih suplemenata Privredne komore Beograda naveli su  da će posetioci sajma moći da se upoznaju  sa najnovijim dostignućima u zdravstvu i farmaceutskoj industriji, kao i da provere svoje zdravstveno stanje. Pokrovitelj manifestacije koja će se održati u Domu sindikata je Sekretarijat za zdravstvo Grada Beograda.
Sekretar Udruženja trgovine u Privrednoj komori Beograda, Aleksandar Milošević izjavio je da je ovo prva aktivnost novoformirane Grupacije, kao i prvi  ovakav sajam u glavnom gradu. On je naveo da su članovi Grupacije  trenutno 43 privredna subjekta iz delatnosti proizvođača lekova, veledrogerija, apoteka, laboratorija  i zdravstvenih ustanova, koje zapošljavaju oko 4500 ljudi i imaju godišnji promet od 550 miliona evra.


9. septembar 2015.

GRUPACIJA PROIZVOĐAČA, DISTRIBUTERA I PRUŽAOCA ZDRAVSTVENIH USLUGA U OBLASTI LEKOVA, MEDICINSKIH SREDSTAVA I DIJETETSKIH SUPLEMENATA

Grupacija proizvođača, distributera i pružaoca zdravstvenih usluga u oblasti lekova,  medicinskih sredstava i dijetetskih suplemenata Udruženja industrije i Udruženja trgovine i usluga Privredne komore Beograda, 9. septembra 2015. godine, u Privrednoj komori Beograda održala je sastanak Komisije za organizaciju sajma Expo Medic  i  sastanak Grupacije.

Na sastanku su razmatrane dosadašnje aktivnosti i definisan je plana za naredni period u vezi organizacije sajma  Expo Medic koji će se održati 15-18. oktobar 2015. godine  u Domu sindikata.


16. jun 2015.

SEDNICA GRUPACIJE PROIZVOĐAČA, DISTRIBUTERA I PRUŽAOCA ZDRAVSTVENIH USLUGA U OBLASTI LEKOVA, MEDICINSKIH SREDSTAVA I DIJETETSKIH SUPLEMENATA

U Privrednoj komori Beograda, u organizaciji Udruženja industrije i Udruženja trgovine i usluga, održana je sednica Grupacije sa dnevnim redom:

1.  Usvajanje zapisnika sa sastanka održanog 19.05.2015. godine;
2.  Usvajanje izmena i dopuna Poslovnika o radu Grupacije;
3.  Razmatranje plana rada Grupacije;
4.  Predlog za formiranje sekcija u okviru Grupacije:
(Sekcija proizvođača lekova, Sekcija proizvođača medicinskih sredstava, Sekcija proizvođača dijetetskih suplemenata, Sekcija veletrgovaca, Sekcija apoteka, Sekcija iz oblasti privatne lekarske prakse, Sekcija laboratorija, Sekcija medicinskih ustanova, sekundarne i tercijalne zdravstvene zaštite);
5.  Razno


19. maj 2015.

SASTANAK  GRUPACIJE PROIZVOĐAČA I  TRGOVACA FARMACEUTSKIH   PROIZVODA I  PREPARATA

U Privrednoj komori Beograda, u organizaciji Udruženja industrije i Udruženje trgovine i usluga, održan je drugi po redu sastanak radnog predsedništva Grupacije proizvođača i trgovaca farmaceutskih proizvoda i preparata, sa sledećim dnevnim rdom: 1. Usaglašavanje oko zvaničnog naziva Grupacije; 2. Razmatranje Poslovnika o radu Grupacije; 3. Razno.

S obzirom da je na predhodnom sastanku bilo reči oko proširanja delokruga rada Grupacije, kako bi se uključile medicinske ustanove, laboratorije, apoteke i sl, odlučeno je da novi naziv grupacije bude: Grupacija proizvođača, distributera i pružaoca zdravstvenih usluga u oblasti lekova, medicinskih sredstava i dijetetskih suplemenata.


29. april 2015.

OSNOVANA GRUPACIJA FARMACEUTSKIH PROIZVOĐAČA I TRGOVACA

U Privrednoj komori Beograda osnovana je Grupacija proizvođača i trgovaca farmaceutskim proizvodima i preparatima, a za njenog predsednika izabran je direktor kompanije "Farmalogist" Miomir Nikolić.
Izabrana su i tri potpredsednika: direktorka "Apoteke Beograd" Jasminka Bjeletić, direktor kompanije "Pharmaswiss" Dušan Nedeljković i direktor "Laboratorije Aqualab" Siniša Vučinić.
Cilj Grupacije je da okupi predstavnike farmaceutske industrije kao i predstavnike medicinskih ustanova i kompanija.
Predsednik Grupacije Miomir Nikolić najavio je donošenje novog Poslovnika o radu i promenu imena Grupacije u budućnosti, a u skladu sa širenjem i okupljanjem više kompanija iz različitih sektora farmaceutske industrije i medicine.
Grupacija će, kako se dodaje, raditi u okviru Udruženja industrije Privredne komore Beograda, a operativno će je voditi sekretar Udruženja Slobodan Korać i sekrertar Udruženja trgovine i usluga Aleksandar Milošević.


31. mart 2015.

SRBIJI  POTREBNA NOVA INDUSTRIJSKA POLITIKA

Srbija ima potencijale da prevaziđe ekonomske teškoće, ali neće biti lako jer nema čarobnog štapića, izjavio je danas  u Privrednoj komori beograda  profesor Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju,  Mihailo Crnobrnja.
U izlaganju o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u Srbiji i Beogradu na sednici Odbora za industriju koja je prešla u interaktivnu raspravu na ovu temu sa privrednicima, Crnobrnja je rekao da on ne podržava insistiranje na stranim investicijama već da bi prioritetan državni projekat trebalo da bude podsticajni mehanizam za domaće investicije koje bi doprinele da se maksimalno iskoriste komparativne prednosti zemlje. Integracija sa Evropskom unijom trebalo bi da posluži kao sredstvo razvoja Srbije, a ne cilj, smatra Crnobrnja.


Udruženje trgovine, turizma i usluga

Oblasti

Info

Grupacije